Problemen met inloggen?

Ons bereiken via de Oudervereniging berichten over een te trage afhandeling van vragen van leerlingen en ouders m.b.t. ICT-zaken op Porta. Een veel gelezen vraag betreft het niet meer kunnen inloggen; een geblokkeerd account. Achter de schermen wordt door de werkgroep ICT hard gewerkt. De werkgroep kan zich echter goed voorstellen dat sinds de coronacrisis niet alleen de behoefte aan goed werkende ICT-zaken is toegenomen, maar dat er ook sprake kan zijn van ‘door de bomen het bos niet meer zien’. Anders gezegd: waar moet ik met welke vraag terecht?

We doen opnieuw een poging om orde te scheppen.

Allereerst: leerlingen hebben één overkoepelend schoolaccount voor de diverse digitale omgevingen: inloggen op school-PC's, Office 365 (waaronder de schoolmail), WIFI Eduroam, somtoday, itslearning.

Het schoolaccount van een leerling is geblokkeerd? De leerling komt dus niet meer in zijn account op de school-PC, in de schoolmail of op Wi-Fi Eduroam.

  • De leerling meldt dit bij zijn/haar mentor!
  • De mentor meldt dit bij de servicedesk
  • Het account wordt door de servicedesk gedeblokkeerd / voorzien van een (tijdelijk) nieuw wachtwoord en geeft dit door aan de mentor
  • De mentor geeft het door aan de leerling en de leerling kan weer aan het werk

Het inloggen op het schoolaccount lukt wel, maar de leerling komt niet in somtoday?

  • De leerling stuurt hierover een mail naar somtoday@portamosana.nl en legt zo duidelijk mogelijk uit wat het probleem is (op welk device lees je welke foutmelding? Print screen meesturen? Wat kun je niet vinden? )

Het inloggen op het schoolaccount lukt wel, maar de leerling komt niet in itslearning?

  • De leerling stuurt hierover een mail naar itslearning@portamosana.nl en legt zo duidelijk mogelijk uit wat het probleem is (op welk device lees je welke foutmelding? Print screen meesturen? Wat kun je niet vinden? )

 

Tenslotte: ouders kunnen inloggen op somtoday maar niet op itslearning. Lukt het inloggen op somtoday niet meer, stuur dan een mail naar somtoday@portamosana.nl .

 

De werkgroep ICT