3-2-2020

Na een fantastische open dag, waarbij toen al een grote groep 8 leerlingen zich hadden aangemeld voor de proeflessenmiddag, bleven de aanmeldingen binnenstromen. Uiteindelijk zijn er 291 kinderen proeflessen komen volgen. Om kwart over eén kwamen de eerste kinderen en snel stroomde de hal vol met leerlingen groep 8. Ze werden ontvangen door huidige brugklassers. Na een woord van welkom in de hal werden ze ingedeeld in groepen. Er waren 18 routes (havo- en atheneum of tweetalige routes havo, atheneum of gymnasium) met drie lesjes van een half uur en een pauze. De brugklasleerlingen fungeerden als gids en brachten hen naar de lokalen. Ze hadden er zin in! In de pauze stond iedereen druk aan elkaar te vertellen wat ze hadden gedaan. Enkele voorbeelden: bij science deden ze een experiment met een marshmallow die vacuüm werd gemaakt , bij nask: Wat is het verschil tussen gas, vaste, en vloeibare stoffen? Bij wiskunde aan de slag met kubussen en ruimtelijke vormen, bij tekenen tekenden ze een perspectief van Engelse drop. Bij biologie hadden ze een opdracht over de verschillende organen van het menselijk lichaam. Een aantal TTO-lesjes in het Engels, geschiedenis over Anne Frank en de tweede wereldoorlog, bij muziek speelden ze samen een popnummer van George Ezra. Vol enthousiasme kwamen ze om half vier weer naar beneden. Komende weken nog meer open dagen bezoeken en proeflessen volgen en dan gaan ze toch echt kiezen……….. Hier zijn enkele foto's van de proeflessenmiddag.

Thumbnail IMG 8107
DSC 9720