25-1-2020

Zeer geslaagde Open Dag Op zaterdag 25 januari hebben veel leerlingen van groep 8 met hun ouders onze open dag bezocht. Het was een sfeervolle dag met een zeer grote opkomst!

Zeer geslaagde Open Dag

Op zaterdag 25 januari hebben veel leerlingen van groep 8 met hun ouders onze open dag bezocht. Het was een sfeervolle dag met een zeer grote opkomst!

Bij binnenkomst werden de bezoekers welkom geheten door de huidige brugklassers.Onze gasten konden aangeven of ze interesse hadden in havo, atheneum, tto havo, tto atheneum of tto gymnasium.Leerlingen en ouders kregen een map met allerlei informatie over onze locatie en werden verwezen naar een inleidingslokaal waarin leerlingen en docenten korte informatie gaven over de school. Ook keken zij naar een presentatie gegeven door leerlingen samen met een docent over een dag uit het leven van een brugklasser.

Na de inleiding kon iedereen een keuze maken: of een rondleiding volgen met een paar korte lesjes of zelfstandig door het gebouw lopen aan de hand van een lokalen/activiteitenoverzicht. Bij de tto-afdeling kregen ze een inleiding en combilesjes.

In de lokalen waren enthousiaste brugklassers aan het werk en de toekomstige brugklassers werden uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan met korte opdrachten.
Ook kon men genieten van de live muziek op het podium. In het sciencelab waren leerlingen druk aan de slag met allerlei proefjes met o.a. drie D- printers. Er werd druk geschilderd in de tekenlokalen, een aanstekelijke presentatie bij drama. Er werd fanatiek gesport in de gymzalen.

In de hal en in de kantine en in OLC1 kon men allerlei informatiestands bezoeken

Er heerste een levendige en prettige sfeer.

Onze locatie heeft op de Open Dag ruim 1800 bezoekers mogen begroeten en van de zijde van ouders en leerlingen ontvingen we enthousiaste reacties

Maandagavond 27 januari is er een informatieavond voor ouders tto en dinsdagavond 28 januari voor ouders havo en atheneum. Beide avonden starten om 19.30u.

Woensdagmiddag 29 januari zijn de proeflessen voor de leerlingen van groep 8. Aanmelden is nog mogelijk via het aanmeldformulier proeflessen op www.portamosana.nl.

 

We kijken terug op een zeer geslaagde Open Dag en staan met zijn allen klaar om veel brugklassers te ontvangen!