background

Expositie Modern Historisch Portret, een UNESCO project in AINSI

Het is zover! Na een interessante kunstuitwisseling tussen leerlingen tekenen vwo 5 van het Porta Mosana College uit Maastricht en Europaschule Herzogenrath is het resultaat te bewonderen in AINSI.
Leerlingen hebben in groepjes filmpjes gemaakt geïnspireerd op de omgeving rond AINSI in Maastricht. Het project is bedacht door Orttheater en begeleid door vijf euregionale kunstenaars.
Expositie Modern Historisch Portret, een UNESCO project in AINSI

In het examenprogramma van tekenen (TeHaTex vwo) wordt verwacht dat de kandidaat probleemstellingen met betrekking tot zowel autonome als toegepaste beeldende kunst en vormgeving kan onderzoeken en de daaruit ontwikkelde ideeën in een beeldende verwerking kan uitvoeren, daarbij beeldende middelen kan aanwenden in een doelgericht werkproces en het werk zo leert te presenteren zodat de beschouwer inzicht krijgt in het werkproces. (Uit: https://www.examenblad.nl/examen/tekenen-vwo/2018.)

Dit project was ook een UNESCO-project, met als een van de uitgangspunten: leren doen: leerlingen stimuleren zich in te zetten voor de wereld om hen heen door hen in staat te stellen om vaardigheden te ontwikkelen en ervaring op te doen met het initiëren en organiseren van projecten, doen van onderzoek, en deelname aan discussie en debat.

We nodigen deelnemers en geïnteresseerden uit voor de expositie Modern Historisch Portret op zondag 1 juli. Er is tussen 15.00 en 17.00 uur gelegenheid om de filmpjes door middel van Augmented Reality te bekijken.

Goed voorbereid zijn? Download dan alvast de gratis app 'HP Reveal' op smartphone en like Orttheater. Neem telefoon en oortjes mee!

De expositie is op de tweede verdieping van Ainsi: Lage Kanaaldijk 112, Maastricht.

De poster is ontworpen door Hanna Cortenraad, VT5 tekenen.

Veel plezier!

Sandra Hommen is coördinator Kunstvakken en lid werkgroep Internationalisering.< terug naar overzicht