background

Meet the Boss 2018

Gepeperde uitspraken als: “Worden koeien minder waard dan cavia’s en slangen als ze niet meer ingezet worden voor vleesproductie?” kwamen langs tijdens de jaarlijkse debatwedstrijd Meet the Boss, afgelopen woensdag op de Brightland Campus bij DSM/Sabic in Geleen.

Het Porta Mosana College werd  dit jaar vertegenwoordigd door Saar, Lisa, Damian, Carlijn, David, Alex, Luuk, Guido, Martijne, Kasj, Mila, Loïc, Emiel, Djavidan, Sico, Isabel en Danique. Deze vwo5-leerlingen met een N-profiel namen het op tegen de teams van drie andere Limburgse scholen en debatteerden zich het vuur uit de sloffen.

Het Porta Mosana College ging van start in de rol van rechter en begon actief met het stellen van veel goede vragen aan de voor- en tegenstanders van het bouwen van windmolenparken in de Noordzee. Tijdens de eigen debatten (over stellingen als Nederland moet technici uit het buitenland halen en Duurzaam ondernemen is alleen effectief als het geld oplevert) was de teamgeest van onze leerlingen opvallend: zij zorgden er zelf voor dat iedereen aan het woord kon komen. Saar en Lisa waren goede debataanjagers; hun argumenten werden gedurende het debat door de andere teamleden aangevuld met sterke onderbouwingen en nieuwe argumenten. Ook in het debat met the Boss, de heer Frank Kuijpers (’General Manager of Corporate Sustainability’ van Sabic), stonden allen op individueel niveau op scherp. Hij had het af en toe maar wat moeilijk met het pareren van lastige vragen!

Het moment van de prijsuitreiking was even een teleurstelling, want het Porta Mosana ging naar huis met een eervolle vermelding (de tweede plaats). Lyceum Schöndeln uit Roermond was in een zeer ‘close’ finish uitgeroepen tot winnaar. De begeleidende docenten waren desondanks beretrots op de debaters, die de eer van de school hoog hebben gehouden! 

Begeleidende docenten waren Leonie Titulaer (scheikunde) en Myriam Koolen (Nederlands).

 < terug naar overzicht