background

Leerlingen keuzevak kunstfabriek leerjaar 1 bezoeken dansgezelschap Sally

De leerlingen die van muziek, tekenen, toneel, filmen, fotografie, spelletjes ontwerpen, verhalen of gedichten schrijven, knutselen of misschien wel van alle vormen van kunst houden, kiezen voor het keuzevak kunstfabriek! De leerlingen worden aan de hand van alle vormen van kunst uitgedaagd om het mooiste, gekste, meest originele kunstwerk te maken. Ontplooiing van de eigen artistieke en creatieve vaardigheden, maar ook samenwerken en plannen zijn onderdelen van de les. En natuurlijk ook het bezoeken van culturele activiteiten.

Op vrijdag 1 februari waren de leerlingen van de kunstfabriek klas 1 uitgenodigd om een try-out van de nieuwe voorstelling van dansgezelschap Sally uit Maastricht bij te wonen in de Ainsi. Ze wisten niet wat ze moesten verwachten want de choreograaf wilde van te voren niets prijsgeven. Het was een geweldige ervaring: de dansers namen plaats op het podium maar ook tussen de leerlingen en namen de leerlingen mee in hun energie, niemand kon stil blijven zitten. Na afloop hoorden we de titel: Keihard, de leerlingen vonden deze titel goed gekozen: het was intens, virtuoos, vol humor en keihard in your face!

 

Reactie van Maxime Pyy uit MGT1A:

De voorstelling van Keihard kwam hard aan. Je zat in het publiek en dacht wauw. De dansers wekken allerlei emoties in je op, en op een gegeven moment werd je letterlijk in de voorstelling meegetrokken. Het was mooi en krachtig. De voorstelling duurde ongeveer een uur, maar het voelde kort en krachtig.

Reactie Angela Klinkenberg uit MAT1C:

Ik vond de dans erg leuk. Ik vond het ook leuk dat je af en toe mee werd genomen om mee te doen met de dans. Het leek alsof de dans maar niet stopte (op een goede manier), de dans duurde namelijk een uur maar hij was erg entertaining. Ik heb erg genoten van de dans en ik zou iedereen willen aanraden om de dans eens te bekijken!

Begeleiders namens het Porta Mosana College waren Suzanne Gielen, docente CKV / kunstfabriek en Jacco Hendrikx, docent muziek/ kunstfabriek.< terug naar overzicht