background

Geslaagde introductie brugklas

De brugklassen havo, atheneum, en tto hadden een geslaagde introductie.

Tijdens deze dagen zijn de brugklassers gestart met een uitgebreide kennismaking met hun klas en hun mentoren en kregen ze allerlei opdrachten. Vrijdag was er een actief en uitdagend programma buiten school (Fun Valley, Oost- Maarland) waarin samenwerken centraal stond.

Brugklas introductiedagen

Afgelopen donderdag 22 augustus was het dan zover. 11 brugklassen, 262 opgewonden brugklassers komen nu echt kennismaken met hun nieuwe klas, mentor en school. Ze werden welkom geheten door onze nieuwe directeur Tim Neutelings en teamleider Aleid van Bommel.

Als eerste werden er wat kennismakingsspelletjes gespeeld. Snel daarna zagen we de eerste groepjes leerlingen door de school heen zwerven met een speurtocht in de handen, verdwaasd en verdwaald, vragend aan collega’s en hogerejaars waar toch lokaal 005 is. Sommigen kwamen alweer snel bezweet terug in het klaslokaal: “zijn wij de eersten,” “hebben we gewonnen?”

Naas teen kennismaking met elkaar, hebben de leerlingen ook kennisgemaakt met het telefoonhotel, schoolregels, Office 365 en Magister. Daarnaast zijn ze te weten gekomen hoe een dag er uitziet op een middelbare school. Vol indrukken gingen ze weer naar huis.

Vrijdag 23 augustus was de dag op Fun Valley, in Oostmaarland voor een uitdagend introductieprogramma. Het weer was prachtig: de zon scheen en de temperatuur was goed. Daar stonden allerlei spellen en uitdagingen klaar voor de leerlingen, georganiseerd door het CIOS. Zo moesten ze voetballen, vlotvaren, boogschieten en een hindernisbaan afleggen. Deze spellen zijn er vooral op gericht om de leerlingen elkaar nog beter te laten leren kennen, hun eigen grenzen te verleggen, met elkaar te leren samenwerken en een band met elkaar op te bouwen.

De leerlingen hebben een fantastische dag gehad en kijken uit naar de start van het nieuwe schooljaar.

Odylle Mulder

Namens de mentoren van alle brugklassen< terug naar overzicht