background

Porta ontvangt ouders van groep 8 leerlingen

Op maandagavond 3 december opende het Porta Mosana College de deuren voor ouders van leerlingen uit groep 8. Als eerste in een reeks van vijf ouder-informatieavonden over het Voortgezet Onderwijs in Maastricht, heette een team van leerlingen en docenten meer dan 250 ouders welkom op onze school. Leerlingen ontvingen de ouders aan de deur, wezen de weg naar koffie en thee en een lekker versnapering. Iris, Michelle en Micheline zorgden voor fijne muziek in een gezellige hal.

Na dit muzikaal welkom werden de ouders welkom geheten door onze locatiedirecteur, Jack Cortenraad, die een korte introductie verzorgde over het Voorgezet Onderwijs in Maastricht en over het Porta Mosana College. Vervolgens gingen de ouders en enkele groep 8-leeringen in kleinere groepen naar een tiental klaslokalen, waar leerlingen en docenten samen een presentatie gaven en lieten zien waar het Porta voor staat: de onderwijsvisie, een breed onderwijsaanbod, de tweejarige brugperiode, de begeleiding en de speerpunten van school. Ook waren ouders in de gelegenheid vragen te stellen aan de aanwezige leerlingen en docenten.

Ouders hebben deze avond een beetje van de sfeer op onze school kunnen proeven en de reacties van onze gasten waren overwegend enthousiast: goede informatie, een fijne school, gepassioneerde docenten. Een enkeling stelde een vraag over de toekomstige nieuwe school in Maastricht-Oost. En hoewel naar een mooie nieuwe school wordt uitgekeken, stelde deze bezoeker nuchter vast dat zij onder de indruk was van de professionele en toegankelijke docenten, gepassioneerd en begaan met de leerlingen. Daar gaat het immers om.

Ouders en leerlingen groep 8 zijn van harte welkom op onze Open Dag op zaterdag 26 januari van 10.00 - 14.00 uur.

Na de open dag is er op maandag 28 januari om 19.30 uur een informatieavond voor ouders die belangstelling hebben voor havo-tto, atheneum-tto en gymnasium-tto.

Op dinsdag 29 januari is er om 19.30 uur een informatieavond voor ouders die geïnteresseerd zijn in havo en atheneum.

Voor de leerlingen organiseren wij een proeflessenmiddag op woensdag 30 januari van 13.30 – 15.30 uur.

Welkom!< terug naar overzicht