background

Meerdaagse kunstreis: Dublin, een onvergetelijke ervaring!

Voor leerlingen van vwo 5 wordt er van 25 februari – 2 maart 2019 een meerdaagse kunstreis georganiseerd naar Dublin.

Er kan nog ingeschreven worden tot en met maandag 3 december voor de Dublin reis, speciaal door alle leerlingen vwo 5 CKV.

In magister hebben alle ckv leerlingen een mail ontvangen om zich te kunnen inschrijven. Voor meer info kunt u terecht bij mevrouw Sandra Hommen, docente CKV, s.hommen@lvomaastricht.nl.

Bericht aan leerlingen:

Eindelijk is het dan zover!

Onze school gaat voor de 4e keer op rij naar deze ongelofelijke populaire stad. Een schoolreis naar Dublin staat gelijk aan cultuur, gezelligheid en een relaxte sfeer. Dublin ligt aan de Liffey rivier met prachtige bruggen, die samen zorgen voor een prachtig uitzicht, richting de zee. Hoewel het openbaar vervoer goed is geregeld, kun je Dublin te voet ook heel goed verkennen! Dublin heeft een jeugdige sfeer. De helft van de inwoners is 25 jaar of jonger. Nu is dit de uitgelezen kans voor de 5e klassers de stad zelf te ervaren tijdens een schoolreis naar Dublin!

Wandelen door Dublin en haar bezienswaardigheden

Het weer in Dublin is niet gauw extreem koud of extreem warm. Dit maakt Dublin een perfecte stad om veel te voet te bezoeken.. De hoofdstad van Ierland is een stad die van vele markten thuis is en waar we met de leerlingen ongelofelijk veel kunt beleven. Wat er in Dublin zoal op één dag gebeurt, beschreef James Joyce in zijn boek “Ulysses”. 

De stad biedt een aantal prachtige musea, stelt haar mooiste kerken open, laat je wandelen langs historische gebouwen, verwent je met haar prachtige traditionele muziek en nodigt u uit om te slenteren langs haar brede lanen, over haar overdekte markten en door haar winkelwijken.

Wat kun je allemaal bezichtigen: Christ Church Cathedral, Trinity College/Book of Kells, Dublin Castle, National Gallery, Hugh Lane Gallery, St. Patrick’s Cathedral, National Museum of Ireland en nog veel meer!

Bezienswaardigheden buiten Dublin

Kortom, tijdens een schoolreis in Dublin zijn er bezienswaardigheden genoeg! Bovendien is Dublin de toegangspoort tot het wel degelijk groene Ierland, met zijn prachtige landschappen en zijn niet te imiteren sfeer. Die sfeer proeven we tijdens een bustocht naar de kust, waar we een heuse cliff-walk maken. De week wordt feestelijk afgesloten met een excursie naar een excursie naar Wicklow Mountains

25 februari vertrekken we vroeg in de nacht om 01.00 uur

zaterdagmorgen 2 maart om 02.30 uur verwachten we weer terug te zijn!

Ik verheug me jullie te mogen meenemen naar deze prachtige stad en dit mooie land!

Er kan nog ingeschreven worden tot en met maandag 3 december voor de Dublin reis, speciaal door alle leerlingen vwo 5 CKV.

In magister hebben alle ckv leerlingen een mail ontvangen om zich te kunnen inschrijven. Voor meer info: s.hommen@lvomaastricht.nl.< terug naar overzicht