Porta Mosana

Nieuws

20-6-2018 |Vwo 1 en 2

Het einde van het schooljaar is in zicht, de laatste meetweek is begonnen. Even een korte terugblik op de theorie achter de onderwijsvernieuwingen.

13-6-2018 |Geslaagd!

Dit schooljaar deden in totaal 282 leerlingen op de havo/vwo-afdeling van het Porta Mosana College in het eerste tijdvak eindexamen.

13-6-2018 |Jelle en Sam winnen 3e prijs bij KNAW Onderwijsprijs

Jelle Feitsma en Sam Voncken, leerlingen atheneum 6, hebben de 3e prijs bij de KNAW Onderwijsprijs gewonnen in de categorie Natuur en Techniek met hun profielwerkstuk getiteld: Algemene longboard wetenschappen.

13-6-2018 |Fashion project “Unwearable” havo/vwo 4: Presentatie Catwalk op 15 juni

Elk jaar is er een centraal thema bij het onderdeel Fashion waar alle leerlingen van CKV in de 4e periode aan werken. In groepsverband is er in de laatste periode gewerkt aan het project fashion & design: met behulp van mindmaps en moodboards doken de leerlingen in de modewereld.

Het begrip engagement zal in de creaties terugkomen: milieu-problematiek/recycling, genderidentiteit of de arbeidsomstandigheden van de huidige textielindustrie.

6-6-2018 |Projectgroep toetssystematiek LVO Maastricht

In een geanimeerde video doet de projectgroep toetssystematiek hierbij kort verslag van hun belangrijkste werkzaamheden in de afgelopen twee jaar.