Porta Mosana

Nieuws

22-8-2018 |Introductiedagen

Na een welverdiende zomervakantie gaan we deze week weer van start. Het nieuwe schooljaar begint niet meteen met lessen. Eerst besteden we aandacht aan elkaar, aan personeel en leerlingen.

22-8-2018 |Lesroosters

Ooit wel eens een puzzel gemaakt van meer dan 1000 stukjes? Of meer dan 5000 stukjes? 10.000? Dan kom je in de buurt van de opdracht voor Richard Smeets, onze roostermaker, die tijdens de zomervakantie ervoor zorgt, dat vanaf 27 augustus 87 docenten les kunnen geven aan 1214 leerlingen.

27-6-2018 |Terugblik: een jaar met veel muziek op het Porta!

Het Porta Mosana College bruiste dit jaar van muziek. Om nogmaals te genieten van alles wat we dit jaar, samen met onze leerlingen, gedaan hebben volgt hier een greep uit het muziekprogramma 2017-2018.

27-6-2018 |Diploma-uitreiking leerlingen PMC Globe Netwerk Boston, Massachussetts (VS)

The Global STEM Education Centre in Boston organiseert jaarlijks internationale klassen om leerlingen onderzoek met betrekking tot technische onderwerpen te laten verrichten in een internationale setting. Ze brengen scholen samen binnen het GLOBE netwerk, dat door NASA ondersteund wordt.

Voor de tweede keer heeft een twintigtal leerlingen van het Porta Mosana College vwo in Maastricht samen met veertien leerlingen van de Dennis Yarmouth High School in Boston hieraan deelgenomen.

27-6-2018 |Expositie Modern Historisch Portret, een UNESCO project in AINSI

Het is zover! Na een interessante kunstuitwisseling tussen leerlingen tekenen vwo 5 van het Porta Mosana College uit Maastricht en Europaschule Herzogenrath is het resultaat te bewonderen in AINSI.
Leerlingen hebben in groepjes filmpjes gemaakt geïnspireerd op de omgeving rond AINSI in Maastricht. Het project is bedacht door Orttheater en begeleid door vijf euregionale kunstenaars.