Porta Mosana

Nieuws

11-5-2016 |Euregional Technical Award: tweede plaats tto 5-leerlingen

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) en Discovery
Center Continium willen de jeugd stimuleren om voor een
technische beroepsopleiding en uiteindelijk een technisch
beroep te kiezen binnen de bedrijven in de Euregio Maas-Rijn.


11-5-2016 |Oudergroep autisme

Op dinsdag 17 mei vindt de tweede bijeenkomst dit schooljaar voor ouders met een kind met een autisme-spectrumstoornis plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur.
Deze avond zal in het teken staan van de toekomst, studeren en zelfstandig wonen. Hiervoor hebben we Stumass uitgenodigd. Dit is een organisatie die beschermd wonen en gespecialiseerde ambulante begeleiding in meerdere studentensteden biedt.


20-4-2016 |Ana Karren uit tto 2 tweede in landelijke finale Public Speaking Contest

Woensdag 6 april was een spannende dag. Onze tweede klasser tto Ana Karren, die de Public Speaking contest eerst bij ons op school en daarna in de regio had gewonnen, moest in Amersfoort proberen een mooie plek te verwerven in de Landelijke finale van de Public Speaking contest. Deze finale werd gehouden in het mooie theater De Lieve Vrouw en werd georganiseerd door het Europees Platform en Oxford University Press.

20-4-2016 |Oudertevredenheidsonderzoek van Kwaliteit Scholen: uw mening telt!

Vorige week kondigden wij in Porta Nieuws het Oudertevredenheidsonderzoek van Kwaliteit Scholen aan. Inmiddels heeft u via uw mail een uitnodiging met weblink gekregen om de vragenlijst in te vullen.

20-4-2016 |Expositie eindexamenwerk tekenen havo 5, tto/atheneum 6

Op dinsdag 19 april werd in het bijzin van veel ouders en leerlingen de expositie geopend van de eindexamenleerlingen tekenen. Sandra Hommen, docente tekenen, gaf tekst en uitleg bij de examenopdrachten van havo 5 en tto/vwo 6. Ook lichtte zij al een tipje van de sluier op omtrent de beoordeling door de 2e corrector. Deze vond een dag eerder plaats. “Hij was bijzonder onder de indruk en er zijn mooie cijfers behaald, in ieder geval geen enkele onvoldoende.”