Porta Mosana

Nieuws

17-2-2016 |Vwo Porta Mosana College vierde op ranglijst RTL van beste middelbare scholen in Nederland

Net als vorig jaar heeft RTL Nieuws op basis van de eindexamenresultaten alle middelbare scholen van Nederland een rapportcijfer gegeven.
Het Porta Mosana College staat landelijk op de vierde plaats als het gaat om de eindexamenresultaten vwo

3-2-2016 |Excursie Brussel – tweetalig onderwijs Frans, module 1: Geschiedenis van Europa

Het versterkt Frans-onderwijs bevordert de meertaligheid in het kader van het Europees Burgerschap en vergroot de studie- en carrièremogelijkheden in de Euregio, in Europa en daarbuiten. Het Porta Mosana College streeft ernaar een vorm van tweetalig onderwijs Frans te ontwikkelen. In dit kader wordt leerlingen uit de tweede klassen dit schooljaar de mogelijkheid geboden om mee te doen aan twee Franstalige modules.

27-1-2016 |PreMed workshops door Gezondheidsuniversiteit MUMC voor leerlingen bovenbouw vwo en tto

Op de dinsdag avonden van 16, 23 februari en 1 maart organiseren 3e jaars geneeskunde studenten speciale PreMed workshops voor geïnteresseerde vwo- en tto-leerlingen met het profiel natuur en gezondheid en/of het profiel natuur en techniek uit het vijfde en zesde leerjaar.

20-1-2016 |Begaafdheidsprofielschool: verrijkingsmarkt voor brugklasleerlingen en verrijkingsproject ontwerp een auto

De derde periode gaat bijna starten en dan gaan een 35-tal brugklasleerlingen met het verrijkingstraject beginnen onder leiding van verrijkingscoördinator de heer Peter van Hassel, docent wiskunde.