Porta Mosana

Nieuws

23-3-2016 |Leerlingen van PMC Winnaars Kunstbende Regio Limburg

Op zondag 20 maart 2016 vond alweer de 26e Limburgse voorronde van Kunstbende plaats: dé wedstrijd voor jong creatief talent tussen de 13 en 18 jaar. Deelnemers schreven in voor acht verschillende categorieën: Muziek, DJ, Dans, Expo, Fashion, Taal, Film en Theater. Ook dit jaar was deze voorronde weer georganiseerd in de Stadsschouwburg in Sittard.

16-3-2016 |Vernieuwingen in het vwo: leerlingen, ouders en docenten brainstormen over toekomstig toetsbeleid

Op dinsdagavond 15 maart kwamen 32 leerlingen, ouders en docenten van het Porta Mosana College en het Sint-Maartenscollege bij elkaar in de mediatheek van het Sint-Maartenscollege om het toekomstig toetsbeleid van de vwo te bespreken.

16-3-2016 |Junior Speaking Contest, een verslag van Odylle Mulder, docente NASK (natuur- en scheikunde)

Het Porta Mosana College biedt sinds 2005 tweetalig onderwijs aan. Deze vorm van onderwijs is een unieke kans voor leerlingen op het gebied van internationaal georiënteerde ontwikkeling. De Junior Speaking Contest is een van de vele initiatieven die het Porta Mosana neemt in het kader van internationalisering.
De Junior Speaking Contest is een jaarlijks terugkerende wedstrijd in het kader van internationalisering, georganiseerd door het British Council en het Europees Platform. Deze wedstrijd wordt gehouden door middelbare scholen in Nederland die tweetalig onderwijs aanbieden. Het Porta Mosana College is daarom dus zeker van de partij!


16-3-2016 |Begaafdheidsprofielschool (BPS): verrijkingstraject, finale DENSO Challenge Ontwerp een auto van de toekomst!

In periode 3 hebben vijftien leerlingen van onze school geparticipeerd in een DENSO Challenge: leerlingen van het Stella Maris College Meerssen, het Grotius College Heerlen en het Porta Mosana College Maastricht werkten, werken gedurende zes bijeenkomsten aan het ontwerp van de veilige en duurzame auto van de toekomst.