Porta Mosana

Nieuws

11-1-2017 |Begaafdheidsprofielschool (BPS): verrijkingsmarkt ten behoeve van brugklassers

De mini-verrijkingsmarkt; nieuwsgierigheid, creativiteit en veel kennis

De jaarlijkse mini-verrijkingsmarkt was een succes! Hoe verliep deze dag? Lees het terug door de ogen van de leerlingen en collega’s.


21-12-2016 |Fijne kerstdagen en een voorspoedig 2017

Via Porta Nieuws wordt u wekelijks geïnformeerd over alle activiteiten die onze leerlingen en docenten afgelopen maanden ontplooid hebben, maar ook over de onderwijsvernieuwingen, die momenteel plaatsvinden: het Op Maat-programma van LVO, het Transitieplan Onderwijstijd, Passend Onderwijs, alsmede de specifieke invulling daarvan in leerjaar 1.

21-12-2016 |Begaafdheidsprofielschool (BPS): Verrijkingsproject DENSO Challenge, ontwerp een (duurzame) auto

Vanaf september t/m november 2016 hebben vijf leerlingen te weten Jessie Bonten en Max Schrauwen uit AT2D, Philip Stoot en Hugo Schatorié uit GT3B en Mick Mourmans uit MT5C deelgenomen aan een Challenge geïnitieerd door het bedrijf DENSO. DENSO is een wereldwijde speler op het gebied van ontwikkeling en productie van hoogwaardige onderdelen voor de auto-industrie.

21-12-2016 |Porta Mosana Christmas Tour 2016 naar Polen

Begeleidend docent Jacco Hendrikx doet verslag van de reis naar Polen:

Na een fantastische tour in 2015 naar Tsjechië, is een groep van 86 leerlingen met vijf begeleiders van 14 tot en met 18 december in Polen geweest voor het geven van diverse concerten, soms in een gymzaal of kerk, maar ook buiten (in de vrieskou).


14-12-2016 |Porta Christmas Tour 2016 begonnen

Na enkele weken repeteren heeft zondag 11 december het eerste van zes concerten plaatsgevonden ter gelegenheid van Magisch Maastricht. Met allemaal dezelfde hoodie aan en bijna allemaal een kerstmuts op werd er om 15.00 uur gestart met de “generale” repetitie. Onder grote belangstelling werd het gehele programma vol overgave gespeeld en gezongen. Al met al een Magisch begin! Op naar Polen!