Porta Mosana

Nieuws

18-1-2017 |Voortgang pilot vwo leerjaar 1

Met het einde van periode 2 in zicht, willen wij u graag op de hoogte stellen van de vorderingen van de onderwijsontwikkelingen in vwo leerjaar 1. Navolgende tekst is afgelopen week verstuurd naar de ouders/verzorgers van de betreffende leerlingen.

18-1-2017 |Academic fieldtrip Cambridge 2017 voor tto 6-leerlingen

Aan het einde van de tweetalige vwo-opleiding organiseren de docenten die betrokken zijn bij het IB English en het Global Perspectives programma voor het eerst een gezamenlijke Academic Fieldtrip voor alle tto 6 leerlingen naar Cambridge (UK). Het vertrek van deze activiteit is in de vroege ochtend van dinsdag 31 januari en thuiskomst is gepland rond halftien ’s avonds op donderdag 2 februari. De dag erna vrijdag 3 februari zijn er geen lessen voor de tto 6 leerlingen.

18-1-2017 |TeenzCollege, een gemeenschappelijk verrijkingstraject van Maastricht University voor getalenteerde lvo-leerlingen

Het TeenzCollege is een initiatief het wetenschapsknooppunt van de Universiteit van Maastricht. Zij hebben als doelstelling leerlingen uit het voortgezet onderwijs in een vroeg stadium kennis te laten maken met de academische denk- en werkwijze van de universitaire wereld.

11-1-2017 |Transitieplan Onderwijstijd: een plan voor het vwo krijgt vorm

Voor de kerstvakantie berichtten we over de diverse consultaties die plaatsvinden om gezamenlijk tot een nieuwe inrichting van het vwo-onderwijs te komen. De nieuwe Wet Onderwijstijd schrijft voor dat elke school in augustus 2017 een plan gereed moet hebben voor de nieuwe invulling van de wettelijke onderwijstijd.

11-1-2017 |Porta Mosana Business School: Project Day for Change

42 Leerlingen (atheneum en tto 4) die het BUSINESS SCHOOL programma volgen, hebben in totaal elf ondernemingsplannen gemaakt.