Porta Mosana

Nieuws

19-4-2017 |Bijzonder project voor 2 TTOA en B: School of the future

In samenwerking met de Service Science Factory, Universiteit Maastricht, drie exchange students uit Michigan (USA) en vakdocenten van Porta Mosana College gaan leerlingen van 2TTO brainstormen en ontwerpen bedenken voor een echte ‘School of the Future’, met aandacht voor aspecten als landschap, duurzaamheid en onderwijs.

19-4-2017 |Veilige fietsroute voor leerlingen: Sibematunnel

Voor leerlingen die naar school komen uit Maastricht –Oost en het centrum komen nieuwe mogelijkheden. Zondag 9 april werd een nieuwe fietsroute geopend. Met een ludieke activiteit werd de Sibematunnel in gebruik genomen. Deze tunnel verbindt het nieuwe (brom-)fietspad langs de Kennedysingel vanaf Wijckerpoort-Zuid met het bestaande fietspad en de ventweg parallel gelegen aan de Akersteenweg.

12-4-2017 |Succesvolle thema-avond Ouderraad PMC Social Media

Van de Ouderraad ontvingen we onderstaand verslag van de thema-avond van 23 maart:

Donderdagavond 23 maart was het Porta Mosana College voor heel even een theater. Tijdens de goed bezochte avond speelden ervaren acteurs verschillende situaties na. De reacties van de ouders waren achteraf zeer lovend. ‘Je hebt nu echt handvaten om met je kind in gesprek te gaan. Ik denk nu toch wel dat ik zaken iets slimmer zal aanpakken en vooral met meer begrip en geduld’, zegt een moeder die aanwezig was.


12-4-2017 |Porta Mosana College wint 2e prijs in landelijke finale Meet the Boss

Meet the Boss is een debatwedstrijd, georganiseerd door Jet-Net. Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland, is een samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid. Doel is havo/vwo-leerlingen een reëel beeld te geven van bèta en technologie en hen te interesseren voor een bètatechnische vervolgopleiding.

12-4-2017 |Leerlingen werken aan kunstproject in België

Van 18 t/m 21 april werkt een aantal leerlingen uit de leerjaren 3 tot en met 5 aan een kunstproject. Zij zijn dan aan het werk met vijf leerlingen van Atheneum Alicebourg uit Lanaken, in het kunstatelier Wisitjhart, Kerkveld 29 Veldwezelt/Lanaken (B).