Porta Mosana

Nieuws

17-5-2017 |Internationalisering: Europe Web walking- uitwisseling in Jincin, Tsjechië

Van maandag 8 tot en met zaterdag 12 mei vond de laatste uitwisseling plaats binnen het sinds drie jaar lopende Europe Web Walking project. Het Porta Mosana college deed in de afgelopen drie jaar mee aan een programma dat zowel docenten als leerlingen over grenzen heen laat kijken, op het gebied van onderwijs en internationalisering.

10-5-2017 |Girlsday: leerlingen leerjaar 2 speeddaten met vrouwelijke technische medewerkers bedrijven

Op maandag 10 april organiseerde Procestechniek & Maintenance Limburg en Jet-Net Cluster Zuid Limburg Girlsday 2017 voor de regio Zuid-Limburg.
Tijdens deze Girlsday hebben vijftien meisjes uit de 2e klas kennis via speeddating kennis gemaakt met vrouwelijke technische medewerkers van verschillende bedrijven deelgenomen aan interessante workshops en een site-tour over het Chemelot Industrial Park gekregen


10-5-2017 |Leerlingen brugklas ontwerpen nieuw spel bij O&O: Diabeter Weter

In het keuzevak Onderzoek & Ontwerp ( O & O) werken leerlingen uit de brugklas met authentieke opdrachten passend bij opleidingen en beroepen in de bèta-technische sector. Afgelopen periode kropen de brugklassers in de huid van patiëntenvoorlichters werkend binnen gezondheidsinstellingen.

10-5-2017 |Leerlingen Porta Mosana College tweede in landelijke finale Meet the Boss: aftermovie

In een vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen, dat leerlingen van het Porta Mosana College de voorronde in Limburg heeft gewonnen bij de debatwedstrijd Meet the Boss en de tweede plaats behaald hebben bij de landelijke finale. Meet the Boss wordt georganiseerd door Jet-Net. Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland, is een samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid. Doel is havo/vwo-leerlingen een reëel beeld te geven van bèta en technologie en hen te interesseren voor een bètatechnische vervolgopleiding.

19-4-2017 |Onderzoeksweek gymnasium 1e: flitsende acteurs en kundige presentatoren!

Van 30 maart tot en met 5 april was er voor de leerlingen van G1e dit schooljaar een derde onderzoeksweek. Iedere onderzoeksweek begint met twee dagen onderdompeling in een van de moderne vreemde talen. Deze periode was dat Frans. Daarna volgden drie dagen waarin het thema van Wetenschappelijke vorming, dit keer Duurzaamheid, centraal stond. Als afsluiting vond op woensdag 5 april een presentatieavond plaats voor ouders en docenten. Tijdens deze avond werden de resultaten van de projecten getoond en zorgden de leerlingen er onder leiding van Ghislaine Mommer, docente muziek en wetenschappelijke vorming, voor, dat het programma muzikaal omlijst werd. Zo schreven de leerlingen zelf een lied over duurzaamheid en vormden ze samen een recyclemachine.