Porta Mosana

Nieuws

5-10-2016 |Projectdagen

Dit schooljaar zullen op 10, 11 en 12 oktober de projectdagen van periode 1 gehouden worden. Alle vakken presenteren zich dan door het organiseren van, veelal vakoverstijgende, activiteiten of projecten.

28-9-2016 |In memoriam: René Vissers

Gisteren ontvingen we het verdrietige bericht dat onze oud-collega René Vissers is overleden. René was al geruime tijd ernstig ziek.

28-9-2016 |Een vernieuwd vwo: Wetenschappelijke Vorming leerjaar 1

Vorige week berichtten we over de start van het vernieuwd vwo op het Sint-Maartenscollege en het Porta Mosana College. 300 brugklassers, 100 aan de Noormannensingel en 200 aan de Oude Molenweg, begonnen aan één van de vier vwo-opleidingen: atheneum, atheneum-tto, gymnasium en gymnasium-tto.

28-9-2016 |Uitreiking DELF diploma’s en MAS-certificaten

Op maandag 26 september heeft de uitreiking plaatsgevonden van de DELF-diploma’s en de MAS-certificaten. DELF is het internationaal erkende diploma voor de Franse taal en de MAS houdt in dat leerlingen gedurende een week hun maatschappelijke stage lopen op een school in Franstalig België.

21-9-2016 |Introductie brugklas

De brugklassen atheneum, gymnasium en tto hadden 7-9 september een geslaagde introductie. Dit jaar starten we met een onderwijsvernieuwing in leerjaar 1 het Porta Mosana College en het Sint-Maartenscollege en deze zal de komende jaren een uitrol krijgen. Het vwo in Maastricht heeft gekozen voor een onderwijsvisie die de “leer-kracht” van leerlingen wil vergroten. Het leren leren komt centraal te staan en daarmee wordt gestart in de eerste twee periodes.
De focus komt te liggen op het in kaart brengen van de groei van de leerling.
Dit doen we o.a. door formatief de leerbehoefte te meten, onderling feedback te geven, de mogelijkheid aan te bieden tot het volgen van een keuzevak en het instellen van keuzewerktijd. Tijdens de informatieavonden voor de ouders is dit uitgebreid toegelicht.