Porta Mosana

Nieuws

21-6-2017 |Begaafdheidsprofielschool (BPS): Verrijkingsavond en uitstapje brugklas verrijking naar Continium

Er zijn veel leerlingen op het Porta Mosana College die buiten het reguliere onderwijsaanbod wat extra’s willen doen en dit ook aankunnen. Deze leerlingen bieden wij diverse trajecten aan onder de noemer “verrijking”. In de laatste periode van het schooljaar presenteren deze leerlingen hun projecten aan de andere leerlingen, hun ouders en docenten.

21-6-2017 |Landskampioen hockey met wel 6 PMC meiden.

Uitkomend bij de Maastrichtse Hockey Club heeft het team van Meisjes B1 op zaterdag 10 juni een sensatie gezorgd door het landskampioenschap Super B binnen te slepen. Een enorme prestatie waar Charlotte Flipse (AT3E), Sarah Schnabel(GT3A), Evelien Graven(AT3C), Sophie Thijsens(GT3A), Eva Veldhorst(V4F) en Luna Wolfs(H4C) van ons Porta Mosana College een belangrijk aandeel in hadden.
Na een loodzware landelijke competitie en dito eindtoernooi, met het ‘against all odds’ behalen van het landskampioenschap Super B (Jupiler league hockey B-meiden) hebben zij een fantastische prestatie geleverd. Van harte gefeliciteerd, dames. Wij zijn hartstikke trots op jullie.


14-6-2017 |Boekenfonds

Net als ieder jaar moeten de geleende boeken voor de vakantie weer worden ingeleverd. Na de vakantie krijgen de leerlingen de boeken voor het nieuwe schooljaar.

7-6-2017 |Project School of the Future

Aangezien ‘de jeugd de toekomst heeft’, werden eind mei leerlingen van 2 tto uitgenodigd deel te nemen aan een vakoverstijgend project met betrekking tot een nieuw te bouwen school voor het vwo, ergens op de Groene Loper in Maastricht.
In samenwerking met de Service Science Factory van de Universiteit Maastricht, drie exchange students van Grand Valley Michigan, USA, en vakdocenten van onze school werd de leerlingen gevraagd onderzoek te doen naar de ‘School of the Future’.


7-6-2017 |BPS: Presentatieavond verrijkingsleerlingen op dinsdag 13 juni 2017 van 18.30-21.00 uur

In het kader van Begaafdheidsprofielschool verrijken nogal wat leerlingen aan het Porta Mosana College. In deze nieuwsbrief heeft u dit jaar verschillende projecten voorbij zien komen maar er zijn ook veel verrijkingsleerlingen die achter de schermen dit schooljaar hard gewerkt hebben aan een verrijkingsproject. Op dinsdag 13 juni zullen onze verrijkingsleerlingen van klas 1,2,3 en onze bovenbouwleerlingen laten zien waar zij het afgelopen schooljaar mee bezig zijn geweest. Meer dan honderd leerlingen hebben wat voorbereid voor deze avond. De diversiteit is groot en u zult uw ogen uitkijken.
De presentatieavond zal gehouden worden in het Atrium, in de kantine en in het Onderwijsleercentrum en begint om 18.30 uur.