Porta Mosana

Nieuws

12-10-2016 |Vernieuwd vwo vraagt om coachend mentoraat

Al enige weken berichten we over de onderwijsvernieuwingen in de brugperiode van het vwo. Er verschenen bijdragen over het gezamenlijke vwo-programma van het Porta Mosana College en het Sint-Maartenscollege, over Wetenschappelijke Vorming en over Toetsing in dienst van ‘leren leren’.

12-10-2016 |Kunstdag SMAAK SMAK MAAK

Maandag 17 oktober 2016 08.30 uur - 15.00 uur: Kunstdag SMAAK SMAK MAAK Part III in samenwerking met The Big draw en Festival Jong!
De jaarlijkse kunstdag voor alle 4e jaars leerlingen CKV / CAD (300+ leerlingen) zal op maandag 17 oktober plaatsvinden in AINSI. AINSI is een multidisciplinair gebouw, voorheen een voormalig industrieel complex aan de Maas, dat wil uitgroeien tot verzamelplaats voor de Creatieve Industrie in Maastricht en regio.

12-10-2016 |Sander Herbergs via MEP Nationaal naar MEP Internationaal

Ieder jaar krijgen leerlingen van V4 de kans om deel te nemen aan het MEP Limburg. Eén van deze leerlingen mag vervolgens door naar MEP Nationaal. Dit jaar kreeg Sander Herbergs deze kans en zoals u hieronder in het verslag van Sander kunt lezen, was dit een groot succes!

5-10-2016 |Vernieuwd vwo – Toetsen in dienst van leren

Vorige week is het vernieuwde vwo kort toegelicht. Deze week gaan we nader in op een van de bouwstenen hiervan: toetsing. Een eigentijds en uitdagend curriculum kan niet zonder een eigentijdse manier van toetsen.

5-10-2016 |Door nieuwe onderwijstijd naar onderwijs op maat

Vorig schooljaar zijn er verschillende bijeenkomsten geweest in het kader van het transitieplan onderwijstijd. Hierbij waren docenten, leerlingen en ouders betrokken. Op maandag 26 september is de draad weer opgepakt, zodat er begin volgend kalenderjaar een gedragen plan ligt aangaande de onderwijstijd, dat voldoet aan de wettelijke kaders. Tijdens de laatste bijeenkomst waren ruim 25 geïnteresseerde ouders, medewerkers, leerlingen aanwezig.