Porta Mosana

Nieuws

28-6-2017 |Terugblik catwalk vrijdag 23 juni CKV

De lessen dit jaar werden met veel kleur en creativiteit afgesloten: de catwalk van de 4e jaars CKV leerlingen. Future Reality, drie leden van de dansschool Reality openden de show met een prachtige moderne dans. We werden verrast met een uitzonderlijk bezoek van de burgemeester van Lanaken, de heer Marino Keulen. Hij was aanwezig als trotse vertegenwoordiger van het Alicebourg Atheneum uit Lanaken. Deze school werkte dit jaar samen met leerlingen van onze school in een internationaal kunst/verrijkingsproject. Hier waren vijftien leerlingen in totaal bij betrokken en ook zij lieten hun prachtige kleding zien.

28-6-2017 |Gregor en Dmitri doneren haar na drie jaar ‘sparen’ aan Stichting Haarwensen

Stichting Haarwensen (www.haarwensen.nl/haar-doneren) helpt zieke kinderen die hun haar kwijt zijn aan pruiken van echt haar. Er worden bij voorkeur haren van jonge mensen gebruikt, want haren van volwassenen zijn vaak grijs of geverfd, of gewoon te kort (ja sorry docenten!). Om een mooie pruik voor een meisje te maken, moet namelijk de ingeleverde vlecht minimaal 30 centimeter lang zijn.

28-6-2017 |Mooie prestaties Porta teams bij schoolroeikampioenschappen

Zaterdag 17 juni vond het roeikampioenschap voor leerlingen van de Maastrichtse scholen plaats op de Maas vlak bij de ENCI. De organisatie was wederom in handen van de Maastrichtse Watersport Club (MWC). In totaal hadden zich maar liefst negen teams van vijf verschillende scholen ingeschreven waarvan vijf teams van het Porta Mosana College.

21-6-2017 |Oudergeleding Medezeggenschapsraad

Komend schooljaar nemen twee nieuwe ouderleden zitting in de MR. De huidige leden van de ouderraad, mevrouw Miranda Thijssen namens het vmbo en de heren Ad van Bekhoven en Ernst Roelofs namens het vwo nemen afscheid vanwege het slagen van hun kinderen. Wij bedanken hen voor hun jarenlange betrokkenheid en inzet. Onderstaand stellen de nieuwe leden van de oudergeleding van de MR zich aan u voor.