Porta Mosana

Nieuws

21-12-2016 |Begaafdheidsprofielschool (BPS): Verrijkingsproject DENSO Challenge, ontwerp een (duurzame) auto

Vanaf september t/m november 2016 hebben vijf leerlingen te weten Jessie Bonten en Max Schrauwen uit AT2D, Philip Stoot en Hugo Schatorié uit GT3B en Mick Mourmans uit MT5C deelgenomen aan een Challenge geïnitieerd door het bedrijf DENSO. DENSO is een wereldwijde speler op het gebied van ontwikkeling en productie van hoogwaardige onderdelen voor de auto-industrie.

21-12-2016 |Porta Mosana Christmas Tour 2016 naar Polen

Begeleidend docent Jacco Hendrikx doet verslag van de reis naar Polen:

Na een fantastische tour in 2015 naar Tsjechië, is een groep van 86 leerlingen met vijf begeleiders van 14 tot en met 18 december in Polen geweest voor het geven van diverse concerten, soms in een gymzaal of kerk, maar ook buiten (in de vrieskou).


14-12-2016 |Porta Christmas Tour 2016 begonnen

Na enkele weken repeteren heeft zondag 11 december het eerste van zes concerten plaatsgevonden ter gelegenheid van Magisch Maastricht. Met allemaal dezelfde hoodie aan en bijna allemaal een kerstmuts op werd er om 15.00 uur gestart met de “generale” repetitie. Onder grote belangstelling werd het gehele programma vol overgave gespeeld en gezongen. Al met al een Magisch begin! Op naar Polen!

14-12-2016 |Kunsttrip examenleerlingen tekenen havo en vwo naar Berlijn

De leerlingen die het examenvak tekenen hebben gekozen, mogen uitkijken naar een bijzondere trip naar Berlijn waar zij gaan werken aan hun examenthema’s. Voor havo 5 is dit Maatwerk: De historische periode is de Renaissance. Het gaat over maatwerk, kunst gemaakt in opdracht, voor een speciale plek of gelegenheid en de verschillende manieren waarop architecten, kunstenaars en vormgevers maatsystemen toepassen in hun werk.

14-12-2016 |Porta Mosana Topsportvriendelijk: Stefan Maas

Hier zie je Stefan in actie met de Zuid-Nederlandse selectie in een wedstrijd tegen de selectie van Midden-Nederland.
Vandaag een interview met topsporttalent Stefan Maas, wiens sport hockey is.