Porta Mosana

Nieuws

27-9-2017 |Deelname project DENSO: Leerlingen bezoeken Internationale Auto Ausstellung in Frankfurt (I.A.A)

Leerlingen bezoeken Internationale Auto Ausstellung in Frankfurt (I.A.A) als dank aan deelname project Denso.

27-9-2017 |Cambridge Advance examens voor tto 4

Na het volgen van een intensieve tweejarige cursus, hebben onze voormalige tto 4 leerlingen eind vorig schooljaar hun Cambridge Certificate in Advanced English (CAE) examens afgelegd aan Hogeschool Zuyd in Maastricht. De resultaten zijn inmiddels binnen en de sectie Engels mag met trots verkondigen dat 98% van de leerlingen hun CAE certificaat behaald heeft! De overige leerlingen zijn nu in het bezet van het FCE certificaat.

27-9-2017 |Porta’s superster Gabe Kruse (havo 5)

Een introductie door Sam Vrancken en Renée Huijnen (H5E):

Porta’s eigen Gabe Kruse (H5) is voor de 3e keer oprij genomineerd om deel te nemen aan het MVK (Maastrichts Vastelaovend Konkoer). Gabe gaat voor de winst met zijn gloednieuwe nummer: “Vastelaovendsklaanke”. het MVK vindt plaats op 29 oktober 2017 in de Muziekgieterij te Maastricht.


20-9-2017 |Tweetalig onderwijs Nederlands-Frans

Sinds 2013 ontwikkelt het Porta Mosana College in Maastricht een project van tweetalig onderwijs Nederlands-Frans. Dit project wordt ondersteund door het Ministerie van de Federatie Wallonië-Brussel, die de detachering mogelijk maakt van de Franstalige Belgische docente Jacqueline Deprins. Onderstaand een interview met mevrouw Deprins.

20-9-2017 |BPS: OPROEP aan ouder(s) voor Minisymposium Verrijking op 6 oktober 2017

Wellicht hebt u op de info-avond van uw dochter of zoon de oproep voorbij zien komen: Specialisten gezocht voor verrijkingstraject van klas 1 tot en met 6.