Porta Mosana

Nieuws

10-5-2017 |Leerlingen brugklas ontwerpen nieuw spel bij O&O: Diabeter Weter

In het keuzevak Onderzoek & Ontwerp ( O & O) werken leerlingen uit de brugklas met authentieke opdrachten passend bij opleidingen en beroepen in de bèta-technische sector. Afgelopen periode kropen de brugklassers in de huid van patiëntenvoorlichters werkend binnen gezondheidsinstellingen.

10-5-2017 |Leerlingen Porta Mosana College tweede in landelijke finale Meet the Boss: aftermovie

In een vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen, dat leerlingen van het Porta Mosana College de voorronde in Limburg heeft gewonnen bij de debatwedstrijd Meet the Boss en de tweede plaats behaald hebben bij de landelijke finale. Meet the Boss wordt georganiseerd door Jet-Net. Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland, is een samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid. Doel is havo/vwo-leerlingen een reëel beeld te geven van bèta en technologie en hen te interesseren voor een bètatechnische vervolgopleiding.

19-4-2017 |Onderzoeksweek gymnasium 1e: flitsende acteurs en kundige presentatoren!

Van 30 maart tot en met 5 april was er voor de leerlingen van G1e dit schooljaar een derde onderzoeksweek. Iedere onderzoeksweek begint met twee dagen onderdompeling in een van de moderne vreemde talen. Deze periode was dat Frans. Daarna volgden drie dagen waarin het thema van Wetenschappelijke vorming, dit keer Duurzaamheid, centraal stond. Als afsluiting vond op woensdag 5 april een presentatieavond plaats voor ouders en docenten. Tijdens deze avond werden de resultaten van de projecten getoond en zorgden de leerlingen er onder leiding van Ghislaine Mommer, docente muziek en wetenschappelijke vorming, voor, dat het programma muzikaal omlijst werd. Zo schreven de leerlingen zelf een lied over duurzaamheid en vormden ze samen een recyclemachine.

19-4-2017 |Bijzonder project voor 2 TTOA en B: School of the future

In samenwerking met de Service Science Factory, Universiteit Maastricht, drie exchange students uit Michigan (USA) en vakdocenten van Porta Mosana College gaan leerlingen van 2TTO brainstormen en ontwerpen bedenken voor een echte ‘School of the Future’, met aandacht voor aspecten als landschap, duurzaamheid en onderwijs.

19-4-2017 |Veilige fietsroute voor leerlingen: Sibematunnel

Voor leerlingen die naar school komen uit Maastricht –Oost en het centrum komen nieuwe mogelijkheden. Zondag 9 april werd een nieuwe fietsroute geopend. Met een ludieke activiteit werd de Sibematunnel in gebruik genomen. Deze tunnel verbindt het nieuwe (brom-)fietspad langs de Kennedysingel vanaf Wijckerpoort-Zuid met het bestaande fietspad en de ventweg parallel gelegen aan de Akersteenweg.