Porta Mosana

Nieuws

22-3-2017 |Update Day for Change actie – Porta Mosana Business School

Met groot genoegen kunnen wij mededelen dat de Day for Change actie tot een groot succes heeft geleid. Een tijd geleden hebben wij gecommuniceerd dat de opbrengst € 1082 bedroeg maar dat er hier en daar nog wat groepjes geld aan het verdienen waren voor het goede doel. Dit is nu helemaal afgerond en er is nu in totaal € 1446,05 opgebracht! Een heel mooi bedrag, waar de Business School leerlingen zeer trots op mogen zijn. Het financiële educatieproject Aflatoun in Senegal wordt met de opbrengst ondersteund. Met dit project krijgen meer dan 1000 kinderen en jongeren toegang tot financieel onderwijs en daarmee de kans om een betere toekomst voor zichzelf op te bouwen.

22-3-2017 |Porta Serves the City

Elke tweede woensdag verzamelt Porta Serves the City voedsel en andere lang houdbare spullen t.b.v. gezinnen die onder de armoedegrens leven. Porta leerlingen Puck en Jules Knols zijn de drijvende krachten namens onze school. Hieronder een verslag van een gesprek dat wij samen voerden bij de Gemeente.

Ben Perry


15-3-2017 |Uitnodiging thema-avond ouderraad 23 maart: hoe praat ik met mijn kind over sociale media?

De ouderraad van het Porta Mosana College organiseert op 23 maart een informatieavond: Hoe praat ik met mijn kind over sociale media? en nodigt hiervoor de ouders van leerlingen van zowel het Porta Mosana College als het Sint-Maartenscollege (havo-vwo) hiervoor van harte uit.

15-3-2017 |Porta Mosana College wint Limburgse finale Meet the Boss

21 leerlingen uit 5 atheneum/tto gingen de strijd aan met Groenewald, Trevianum en Schöndeln in de debatwedstrijd Meet the Boss. Er werd gedebatteerd over stellingen die te maken hebben met technologie.