Porta Mosana

Nieuws

13-12-2017 |Nieuwe staatsecretaris Binnenlandse zaken Raymond Knops op bezoek bij het Porta Mosana College

Vrijdag 8 december bracht de nieuwe staatssecretaris Raymond Knops een bezoek aan de provincie Limburg. Doel van dit bezoek was de grensoverschrijdende samenwerking vanuit verschillende kanten belicht. Eén van die kanten is de grensoverschrijdende /euregionale samenwerking in het onderwijs. In dat kader bracht Raymond Knops met een delegatie vanuit de provincie Limburg een bezoek aan het Porta Mosana College in aanwezigheid van bestuursvoorzitter van LVO André Postma en de pers.

6-12-2017 |Kerstconcertreis naar Wenen

Nog slechts één week te gaan. Op 12 december vertrekt een groep van 122 musicerende leerlingen (zangers en muzikanten) in de richting van Wenen. Alhier zullen zij diverse concerten spelen. In de open air op een kerstmarkt, op de hoek van de straat of op het Weense Schulschiff. Behalve muziek maken zal de groep ook de culturele waarde van Wenen zeker niet onthouden worden. Schönbrunn, Spaanse Reitschule, Prater en noem maar op staan op de agenda. 17 December zal de groep weer terug zijn in Maastricht.

6-12-2017 |ICT: school Wifi Byod wijzigt

Op 1 januari 2018 zal het wifi netwerk “stichting LVO byod” uitgeschakeld worden. Dit gebeurt om de overige wifi netwerken te ontlasten en geldt voor alle scholen van LVO.
Sinds 2016 is eduroam actief op alle LVO scholen. Eduroam geeft de mogelijkheid om:


6-12-2017 |Internationalisering: meerdaagse educatieve stedenreis Hornu-Lille-Ieper-Lens-Gent atheneum 6

Een aantal weken geleden zijn alle atheneum 6 leerlingen geïnformeerd over de stedenreis die mentoren hebben voorbereid.
Internationalisering is een van de speerpunten van Porta Mosana College. We vinden het belangrijk dat leerlingen over de grenzen heen kijken en ervaringen opdoen met andere culturen. Derhalve bieden we ook in het schooljaar 2017-2018 een zeer bijzondere stedenreis aan voor examenleerlingen vwo.


29-11-2017 |Bezoek rechtbank Maastricht door vwo 6-leerlingen maatschappijwetenschappen

Op vrijdag 8 december a.s. gaan leerlingen uit vwo 6 tussen 8.30 en 12.40 vanuit het vak maatschappijwetenschappen in de praktijk kennismaken met hun centraal examenstof. Leren vanuit een praktijkcontext helpt deze aanstaande studenten de complexe werking van ons strafsysteem te doorgronden. Deze unieke kans om buitenschools te leren is mogelijk gemaakt door het initiatief van een leerling van onze school. Hij heeft de kans gezien zijn eigen netwerk in te zetten om deze vorm van buitenschools leren mogelijk te maken.