Porta Mosana

Nieuws

10-1-2018 |Begaafdheidsprofielschool (BPS): kwaliteitsonderzoek

Het Porta Mosana College participeert sinds het schooljaar 2006-2007 in het landelijk netwerk van Begaafdheidsprofielscholen VO en heeft sinds april 2009 de officiële status van Begaafdheidsprofielschool.

20-12-2017 |Porta Mosana rocks Vienna!

Van enthousiaste reizigers naar Wenen ontvingen we onderstaand bericht:
Wat een jaar, wat een jaar! Met 122 leerlingen en zes begeleiders zetten wij vorige week dinsdagavond koers naar Oostenrijk, om daar muziek te gaan maken en een viertal bijzondere dagen te beleven. Bijzonder, dat was het!
Hieronder een kort verslag van deze reis.


20-12-2017 |Porta Kunsttrip Dublin 2018 havo 4

Dublin wordt wel de ‘City of Living Culture’ genoemd. De Ierse hoofdstad die doorsneden wordt door de rivier de Liffey wordt steeds populairder voor een korte stedentrip en dat is niet verwonderlijk. Dublin is gemoedelijk, heeft mooie oude kastelen en kathedralen en is – net als de rest van Ierland – een verrassend groene stad.


13-12-2017 |Business School: Youp, Freek, Cedric en Paul (GT4A) organiseren Polaroid actie ten behoeve van microkredieten in derde wereldlanden

Met de Business School Porta Mosana wil de school zoveel mogelijk leerlingen via het onderwijs vertrouwd maken met allerlei economische aspecten van onze maatschappij, door ze in staat te stellen kennis en ervaring op te doen en daardoor hun ondernemendheid en ondernemerschap te vergroten.

13-12-2017 |Rookpreventieproject Ashley en Martijne (mgt5a)

Ashley Xia en Martijne Kannekens uit mgt5a starten een Rookpreventieproject: