Porta Mosana

Nieuws

28-6-2017 |Gregor en Dmitri doneren haar na drie jaar ‘sparen’ aan Stichting Haarwensen

Stichting Haarwensen (www.haarwensen.nl/haar-doneren) helpt zieke kinderen die hun haar kwijt zijn aan pruiken van echt haar. Er worden bij voorkeur haren van jonge mensen gebruikt, want haren van volwassenen zijn vaak grijs of geverfd, of gewoon te kort (ja sorry docenten!). Om een mooie pruik voor een meisje te maken, moet namelijk de ingeleverde vlecht minimaal 30 centimeter lang zijn.

28-6-2017 |Mooie prestaties Porta teams bij schoolroeikampioenschappen

Zaterdag 17 juni vond het roeikampioenschap voor leerlingen van de Maastrichtse scholen plaats op de Maas vlak bij de ENCI. De organisatie was wederom in handen van de Maastrichtse Watersport Club (MWC). In totaal hadden zich maar liefst negen teams van vijf verschillende scholen ingeschreven waarvan vijf teams van het Porta Mosana College.

21-6-2017 |Oudergeleding Medezeggenschapsraad

Komend schooljaar nemen twee nieuwe ouderleden zitting in de MR. De huidige leden van de ouderraad, mevrouw Miranda Thijssen namens het vmbo en de heren Ad van Bekhoven en Ernst Roelofs namens het vwo nemen afscheid vanwege het slagen van hun kinderen. Wij bedanken hen voor hun jarenlange betrokkenheid en inzet. Onderstaand stellen de nieuwe leden van de oudergeleding van de MR zich aan u voor.

21-6-2017 |Begaafdheidsprofielschool (BPS): Verrijkingsavond en uitstapje brugklas verrijking naar Continium

Er zijn veel leerlingen op het Porta Mosana College die buiten het reguliere onderwijsaanbod wat extra’s willen doen en dit ook aankunnen. Deze leerlingen bieden wij diverse trajecten aan onder de noemer “verrijking”. In de laatste periode van het schooljaar presenteren deze leerlingen hun projecten aan de andere leerlingen, hun ouders en docenten.

21-6-2017 |Landskampioen hockey met wel 6 PMC meiden.

Uitkomend bij de Maastrichtse Hockey Club heeft het team van Meisjes B1 op zaterdag 10 juni een sensatie gezorgd door het landskampioenschap Super B binnen te slepen. Een enorme prestatie waar Charlotte Flipse (AT3E), Sarah Schnabel(GT3A), Evelien Graven(AT3C), Sophie Thijsens(GT3A), Eva Veldhorst(V4F) en Luna Wolfs(H4C) van ons Porta Mosana College een belangrijk aandeel in hadden.
Na een loodzware landelijke competitie en dito eindtoernooi, met het ‘against all odds’ behalen van het landskampioenschap Super B (Jupiler league hockey B-meiden) hebben zij een fantastische prestatie geleverd. Van harte gefeliciteerd, dames. Wij zijn hartstikke trots op jullie.