Porta Mosana

Nieuws

7-2-2018 |Informatieavond 20 februari leerjaar 3 Porta Mosana Business school

Dinsdagavond 20 februari om 19.30 uur zal er een informatie avond Porta Mosana Business School plaats vinden voor leerlingen van leerjaar 3 en hun ouders/verzorgers. Leerlingen kunnen bij de profielkeuze kiezen om deel te nemen aan de Business School door het profiel Economie & Maatschappij te kiezen met in het profieldeel Bedrijfseconomie.

31-1-2018 |Cambridge Exams – een fantastisch resultaat!

Al een aantal jaren bieden wij vwo-leerlingen de kans om een Cambridge Certificate te behalen. In onze internationale wereld is het belangrijk om zo breed mogelijk opgeleid te zijn en dit certificaat helpt hun hierbij. Opleidingen zien het als een pre als hun kennis van de Engelse taal op een internationaal bewezen niveau ligt. Immers, de wereld stopt niet bij de grens en onze leerlingen zullen ook in de toekomst contacten onderhouden met vele andere nationaliteiten, zowel professioneel als persoonlijk

31-1-2018 |Kansrijk onderwijs door leren-leren

Onderwijs gaat ook over herhalen van kennis… Vandaar dat we de komende weken de uitgangspunten van het nieuwe onderwijs in vwo 1,2 opnieuw onder de aandacht brengen.

31-1-2018 |Toetsing tekenen in 4 en 5 vwo in Bonnefantenmuseum

Wat heeft kijken naar kunst te maken met het dagelijkse leven? Leerlingen van vwo 4 en 5 maakten hun toets voor het vak tekenen in het Bonnefantenmuseum.

24-1-2018 |Da Vinci Masterclass schooljaar 2017-2018

De Da Vinci Masterclass is bedoeld om (hoog)begaafde leerlingen van groep 8 kennis te laten maken met het Voortgezet Onderwijs. Hiertoe volgen 40 leerlingen op een aantal dinsdagmiddagen in totaal zes modules aan drie VO scholen (Bonnefanten College - locatie Eenhoornsingel, Sint-Maartenscollege - locatie Noormannensingel, Porta Mosana College - locatie Oude Molenweg). De leerlingen maken op uitdagende en inspirerende wijze kennis met uiteenlopende vakgebieden. Op dinsdag 16 januari hebben de drie VO scholen de eerste groep leerlingen mogen verwelkomen.