Porta Mosana

Nieuws

24-5-2017 |Gastles en onderzoek borstkanker

Afgelopen weken heeft een aantal tto-klassen van de docenten biologie Kennie Diederen en Lucette van Duijn in plaats van een reguliere biologieles een gastles gehad van Thiemo Nijnatten. Zij stuurden onderstaand verslag.

17-5-2017 |Giel Hommes (at1c) landelijk winnaar van de W4Kangoeroe-wedstrijd 2017

Onlangs ontvingen wij de uitslag van de W4Kangoeroewedstrijd, waaraan alle tto-onderbouwleerlingen op 16 maart hebben deelgenomen. Deze internationale wiskunde- en rekenwedstrijd wordt gelijktijdig gehouden in ruim 50 landen en alleen al in Nederland hebben ruim 130.000 leerlingen deelgenomen, verdeeld over verschillende niveaus.

17-5-2017 |Unieke stage voor atheneum- en tto 5- leerlingen

Sommige leerlingen in de bovenbouw atheneum 5 en tto 5 kiezen ervoor om in het kader van hun maatschappelijke stage mee te werken aan maatschappelijk relevant onderzoek. De leerlingen Jussie Langeveld (atheneum 5) en Noah Dekker (tto 5) hebben deze kans op een prachtige manier inhoud gegeven.

17-5-2017 |Internationalisering: Europe Web walking- uitwisseling in Jincin, Tsjechiƫ

Van maandag 8 tot en met zaterdag 12 mei vond de laatste uitwisseling plaats binnen het sinds drie jaar lopende Europe Web Walking project. Het Porta Mosana college deed in de afgelopen drie jaar mee aan een programma dat zowel docenten als leerlingen over grenzen heen laat kijken, op het gebied van onderwijs en internationalisering.

10-5-2017 |Girlsday: leerlingen leerjaar 2 speeddaten met vrouwelijke technische medewerkers bedrijven

Op maandag 10 april organiseerde Procestechniek & Maintenance Limburg en Jet-Net Cluster Zuid Limburg Girlsday 2017 voor de regio Zuid-Limburg.
Tijdens deze Girlsday hebben vijftien meisjes uit de 2e klas kennis via speeddating kennis gemaakt met vrouwelijke technische medewerkers van verschillende bedrijven deelgenomen aan interessante workshops en een site-tour over het Chemelot Industrial Park gekregen