Porta Mosana

Nieuws

16-1-2019 |Begaafdheidsprofielschool (BPS): TeenzCollege

Op 15 januari is Teenz college gestart: een verrijkingsprogramma aangeboden en georganiseerd door de Universiteit Maastricht. TeenzCollege is bedoeld voor vwo 4-leerlingen die op zoek zijn naar een extra uitdaging als aanvulling op hun schoolwerk. Het is een Engelstalig programma waarbij parallellen tussen vroeger, de Tweede Wereldoorlog, en de grote thema's van deze tijd worden gelegd.

16-1-2019 |Porta Mosana Business School – Project Day for Change

Food4Food, Lyricandles, Reborn, Klöven, J’aime Jam, Study for a purpose, verwenpakketjes, vuurveilig, en Bake your day zomaar een aantal ondernemingen die op vrijdag 14-12-2018 het levenslicht zagen. 38 Leerlingen (vwo-tto 4) die het Business School programma volgen hebben in totaal negen ondernemingsplannen gemaakt: van kaarsen met mooie teksten tot het aanbieden van een trendy paar sokken en van ambachtelijk gemaakte jam tot een online platform voor handel in tweedehands (merk)kleding.

9-1-2019 |Nieuwjaarswens

Onderstaand de Nieuwjaarswens voor leerlingen, ouders en medewerkers van Jack Cortenraad, waarnemend locatiedirecteur. Afgelopen maandag heeft hij deze uitgesproken tijdens de Nieuwjaarskoffie voor het personeel op 7 januari 2019.

19-12-2018 |Kunsttrip 2018 havo 5 en vwo 6 tekenen “Rondje Nederland”

Ter voorbereiding op de centraal schriftelijke examenthema’s van dit jaar Water havo 5 en Voorbeeldig vwo 6, heeft de sectie tekenen in november jl. een prachtige onvergetelijke reis gemaakt. Sandra Hommen, examendocent tekenen, heeft de reis begeleid.