Porta Mosana

Nieuws

7-3-2018 |Taalkunde Olympiade Leiden

Nadat eerder dit schooljaar twee teams van het Porta Mosana College hadden deelgenomen aan het Max Havelaar Toesprakentoernooi van de Universiteit Leiden, was het in februari de beurt aan 'codebrekers' Madelief Slaats en Roos van Zeijl (AGT5A) om op een zaterdag naar Leiden te reizen en op een heel ander vlak de competitie met andere middelbare scholieren aan te gaan.
Hieronder volgt hun relaas.


7-3-2018 |Projectdagen 14, 15 en 16 maart

Woensdag 14 maart, donderdag 15 maart en vrijdag 16 maart worden er weer projectdagen gehouden. Het normale lesrooster vervalt op die dagen en de leerlingen zullen een projectrooster ontvangen waarop hun lestijden en de projectonderwerpen vermeld staan.

28-2-2018 |Charlotte en Josephine de Loë winnen 1e prijs Prinses Christina Concours!

Ruim 50 jonge muzikanten deden afgelopen weekend mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours Zuid 2 in Maastricht. Het Prinses Christina Concours organiseert concoursen voor alle jongeren die zich bezighouden met klassieke muziek, compositie of jazz. De jury koos uiteindelijk 8 finalisten. Zij mochten op zondag 25 februari optreden tijdens de finale in Conservatorium Maastricht. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door de heer Th.J.F.M. Bovens, Gouverneur van Limburg.

28-2-2018 |Geslaagde Open Dag

Op zaterdag 24 februari hebben veel leerlingen van groep 8 met hun ouders onze open dag bezocht. De weergoden zaten ons mee, het was een stralende dag! Bij binnenkomst werden de bezoekers welkom geheten door huidige brugklassers. Onze gasten konden aangeven of ze interesse hadden in atheneum, gymnasium of tto- atheneum, tto- gymnasium. Leerlingen en ouders kregen een informatiemap en werden verwezen naar een inleidingslokaal waarin leerlingen en docenten korte informatie gaven over de school.

28-2-2018 |Elsevier 2018: Porta Mosana College weer als ‘Goed’ beoordeeld, examenresultaten weer ‘Super’

Elsevier beoordeelt jaarlijks alle middelbare scholen in Nederland op grond van basisgegevens van de Onderwijsinspectie. Daarbij kent Elsevier vier beoordelingen: supergoed, goed, voldoende en onvoldoende. Ook dit jaar scoort het Porta Mosana College wederom ‘goed’. Alle beoordeelde onderdelen scoren ‘voldoende’ met een uitschieter naar ‘supergoed’.