Porta Mosana

Nieuws

28-3-2018 |Uitslag kwaliteitsonderzoek ten behoeve van visitatie Begaafdheidsprofielschool (BPS)

Dit schooljaar wordt het Porta Mosana College als Begaafheidsprofielschool (BPS) op 17 april 2018 gevisiteerd. De visitatie wordt uitgevoerd door schoolleiders, docenten en leerlingen van andere Begaafdheidsprofielscholen, samen met een vertegenwoordiger van de vereniging BPS.

14-3-2018 |Vrijdag 23 maart: PISA onderzoek op het Porta Mosana College

De kwaliteit van ons onderwijs vinden wij belangrijk. Graag meten wij hoe wij het doen op school. Wanneer we vaststellen dat we het goed doen, geeft ons dat een reden om trots te zijn. Wanneer we door objectieve metingen vaststellen dat we kunnen verbeteren, help dat om maatregelen te nemen om ons onderwijs beter te maken. Onze leerlingen zullen daarvan profiteren.
Wij zijn dan ook blij dat het Porta Mosana College dit jaar (aselect) uitgekozen werd om deel te nemen aan het zogenaamde PISA-onderzoek.


14-3-2018 |Meet the Boss 2018

Gepeperde uitspraken als: “Worden koeien minder waard dan cavia’s en slangen als ze niet meer ingezet worden voor vleesproductie?” kwamen langs tijdens de jaarlijkse debatwedstrijd Meet the Boss, afgelopen woensdag op de Brightland Campus bij DSM/Sabic in Geleen.

14-3-2018 |Porta Mosana Business School – project BIZZ-school in samenwerking met Maastricht University, School of Business and Economics

19 Leerlingen (vwo 5) die het BUSINESS SCHOOL programma volgen hebben op de dinsdagavonden van 6, 20 en 27 februari deelgenomen aan de BIZZ-school. De BIZZ-school is een project opgezet door de School of Business and Economics (SBE) van Maastricht University in samenwerking met de Porta Mosana Business School (PMBS). In de BIZZ-school hebben leerlingen kennis gemaakt met het maken van casestudies op wetenschappelijk niveau. In de casestudies komen o.a. strategische uitdagingen en managementdilemma’s aan bod waarmee bedrijfsleiders worden geconfronteerd.

7-3-2018 |Geslaagde proeflessenmiddag leerlingen groep 8

Zaterdag 24 februari hadden we een goed bezochte open dag. Tijdens deze open dag hadden 160 toekomstige brugklasleerlingen zich opgegeven voor de vwo experience day (proeflessenmiddag), waarbij ze konden kiezen voor proeflessen atheneum, gymnasium, tto- atheneum of tto-gymnasium. De leerlingen van groep 8 werden enthousiast ontvangen door huidige brugklassers.