Porta Mosana

Nieuws

4-4-2018 |Berlin Fieldtrip tto 3

Van 12 tot en met 16 maart zijn 99 leerlingen uit de vier tto3-klassen onder begeleiding van docenten Dorrie Tattersall, Solange Liégeois, Lucette van Duijn, Laura Thijssen, Suzanne Gielen, Remco Smeekes en Peter van Hassel in Berlijn geweest voor een afwisselende, leuke, indrukwekkende en leerzame fieldtrip in deze prachtige en bruisende wereldstad. De leerlingen verbleven in gastgezinnen, die aan het einde van de week zeer enthousiast waren over onze leerlingen. Ook de begeleiders hebben dankzij het positieve gedrag en de goede zin van de leerlingen het als een hele prettige week ervaren. Hoe de week verlopen is leest u in onderstaand verslag, geschreven door Rosa de Groot uit klas gt3a.

4-4-2018 |Jelle Feitsma en Sam Voncken, leerlingen vwo 6, winnen Van Melsen prijs 2018

De Van Melsen Prijs wordt elk jaar uitgereikt aan leerlingen die op het gebied van eigen experimenteel onderzoek een bijzondere prestatie hebben geleverd.
Jelle Feitsma en Sam Voncken, leerlingen vwo 6, gingen als genomineerden voor de Van Melsenprijs naar Nijmegen om hun profielwerkstuk te presenteren. Iedereen was onder de indruk van hun werk en van de presentatie. Het beste wordt dit geïllustreerd door de toespraak die zij kregen van de voorzitter van de jury bestaande uit vijf hoogleraren, Prof. Dr. Erik Barendsen.


4-4-2018 |Uitnodiging thema-avond ouderraad 15 mei: In gesprek met je puber over alcohol en drugs

Nederlandse jongeren zijn gemiddeld ongeveer 13 jaar oud als ze beginnen met drinken. Sinds 2014 is de leeftijdsgrens waarop alcohol is toegestaan opgeschroefd naar 18 jaar. Dat betekent: niet roken, niet drinken tot je 18e. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar is het dat ook? Hoe ga je in gesprek met je puberende zoon of dochter over dit thema? Hoe maak je ‘samen drinken’ minder normaal? De ouderraad organiseert op 15 mei in samenwerking met Theatergroep PlayBack de thema-avond Onder Invloed. Een feest der herkenning, maar bovenal een relevante ouderavond gericht op communicatie tussen ouders en hun pubers.

28-3-2018 |Fieldtrip England brugklasleerlingen tto, een verslag

Op dinsdag 13 maart zijn we met 116 leerlingen uit tto leerjaar 1 en 10 docenten vertrokken voor onze fieldtrip naar Engeland.

28-3-2018 |Begaafdheidsprofielschool: HB ouderklankbordgroep 8 mei 2018

Op dinsdag 8 mei van 19.30 -21.00 uur vindt een bijeenkomst plaats van de HB ouderklankbordgroep.