Porta Mosana

Nieuws

12-7-2017 |LVO-Science Award 2017 havo gaat naar Claire Gilissen en Anouk Moonen Porta Mosana College

Het profielwerkstuk getiteld “Het korte termijn geheugen” werd geselecteerd uit de beste bètaprofielwerkstukken van alle andere LVO-science scholen. Dit profielwerkstuk was eerst al geselecteerd als beste van het Porta Mosana College. Tijdens de diploma-uitreiking kregen Claire en Anouk de wisselbeker van LVO uitgereikt.

5-7-2017 |Uitslag eindexamens 2017

Het is ze weer gelukt: 248 leerlingen haalden hun diploma. De bekroning van hun inspanningen van de afgelopen jaren. Een groot deel van de eindexamens in mei werd onder tropische omstandigheden gemaakt. Jammer genoeg levert de temperatuur geen bonuspunten op in de slaag/zak regeling.

28-6-2017 |Terugblik catwalk vrijdag 23 juni CKV

De lessen dit jaar werden met veel kleur en creativiteit afgesloten: de catwalk van de 4e jaars CKV leerlingen. Future Reality, drie leden van de dansschool Reality openden de show met een prachtige moderne dans. We werden verrast met een uitzonderlijk bezoek van de burgemeester van Lanaken, de heer Marino Keulen. Hij was aanwezig als trotse vertegenwoordiger van het Alicebourg Atheneum uit Lanaken. Deze school werkte dit jaar samen met leerlingen van onze school in een internationaal kunst/verrijkingsproject. Hier waren vijftien leerlingen in totaal bij betrokken en ook zij lieten hun prachtige kleding zien.