Porta Mosana

Nieuws

30-5-2018 |Young and having an Ympact

Wat in 2016 begon als 1 droom van 2 leerlingen, is uitgegroeid naar 3 middelbare scholen, het Porta Mosana College, het Sint-Maartenscollege en het United World College Maastricht. Door jongeren bedacht, vormgegeven en uitgevoerd heeft Ympact menig hart sneller doen kloppen, menig professional verbaast en heeft een beweging veroorzaakt binnen en zelfs buiten de stadsgrenzen. Ympact levert op duurzame wijze een actieve bijdrage aan het ondersteunen van lokale initiatieven die mensen in armoede bijstaan.

30-5-2018 |Jelle Feitsma en Sam Voncken zijn genomineerd voor de Onderwijsprijs van de KNAW 2018

Jelle Feitsma uit Maastricht en Sam Voncken uit Valkenburg, atheneumleerlingen van het Porta Mosana College in Maastricht maakten een duurzaam longboard als profielwerkstukopdracht. Met hun bijzondere project zijn zij genomineerd voor de Onderwijsprijs 2018 van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen (KNAW), zoals blijkt uit het persbericht van de KNAW dat vandaag verscheen. Op 12 juni worden de 1e 2e en 3e prijs bekend gemaakt.

23-5-2018 |Begaafdheidsprofielschool (BPS): presentatieavond verrijkingsleerlingen dinsdag 5 juni

Op 5 juni is het weer zover: de presentatie-avond van alle verrijkingsleerlingen van het Porta Mosana College.

23-5-2018 |Afname Onderwijsmonitor Limburg in vt3

In de maand mei/juni nemen alle leerlingen in leerjaar 3 deel aan de Onderwijsmonitor Limburg. De afname staat gepland tijdens twee opeenvolgende mentorlessen.

16-5-2018 |Eindexamens havo 5 en vwo 6

De eindexamens zijn weer begonnen. In 2018 doen 138 havoleerlingen en 143 vwo leerlingen deze maand op onze locatie hun centraal schriftelijk eindexamen. Sommige leerlingen boffen: zij hebben telkens één examen op een dag, anderen mogen er twee doen.