Porta Mosana

Nieuws

27-9-2017 |Porta’s superster Gabe Kruse (havo 5)

Een introductie door Sam Vrancken en Renée Huijnen (H5E):

Porta’s eigen Gabe Kruse (H5) is voor de 3e keer oprij genomineerd om deel te nemen aan het MVK (Maastrichts Vastelaovend Konkoer). Gabe gaat voor de winst met zijn gloednieuwe nummer: “Vastelaovendsklaanke”. het MVK vindt plaats op 29 oktober 2017 in de Muziekgieterij te Maastricht.


20-9-2017 |Tweetalig onderwijs Nederlands-Frans

Sinds 2013 ontwikkelt het Porta Mosana College in Maastricht een project van tweetalig onderwijs Nederlands-Frans. Dit project wordt ondersteund door het Ministerie van de Federatie Wallonië-Brussel, die de detachering mogelijk maakt van de Franstalige Belgische docente Jacqueline Deprins. Onderstaand een interview met mevrouw Deprins.

20-9-2017 |BPS: OPROEP aan ouder(s) voor Minisymposium Verrijking op 6 oktober 2017

Wellicht hebt u op de info-avond van uw dochter of zoon de oproep voorbij zien komen: Specialisten gezocht voor verrijkingstraject van klas 1 tot en met 6.

20-9-2017 |Porta Ski 2018

Beste leerlingen/ouders,
Zoals jullie misschien al wisten, vindt er elk jaar een ski/snowboard reis plaats. Dit wordt elk jaar georganiseerd, omdat onze school dit als een meerwaarde ziet voor onze leerlingen. Leerlingen zijn gedurende vijf dagen op een sportieve manier met elkaar bezig. Daarnaast is er een gevarieerd avond aanbod, waarbij leerlingen moeten samenwerken en allerlei activiteiten gaan doen (rodelen, spellenavond, zwemmen, etc). Deze reis wordt georganiseerd voor leerlingen van leerjaar 1 t/m 4 (atheneum en tto) en havo 4.


13-9-2017 |Oproep voor nieuwe leden Ouderraad

De ouderraad stuurde ons onderstaande oproep voor nieuwe leden:

De ouderraad van havo/vwo/tto deel van het Porta Mosana is op zoek naar nieuwe leden!
De ouderraad vormt de intermediair tussen school en ouders en fungeert dusdanig als klankbordfunctie voor directie met betrekking tot (nieuw) beleid, veelal door participatie in de diverse commissies en/of klankbordgroepen.