Porta Mosana

Nieuws

27-6-2018 |Diploma-uitreiking leerlingen PMC Globe Netwerk Boston, Massachussetts (VS)

The Global STEM Education Centre in Boston organiseert jaarlijks internationale klassen om leerlingen onderzoek met betrekking tot technische onderwerpen te laten verrichten in een internationale setting. Ze brengen scholen samen binnen het GLOBE netwerk, dat door NASA ondersteund wordt.

Voor de tweede keer heeft een twintigtal leerlingen van het Porta Mosana College vwo in Maastricht samen met veertien leerlingen van de Dennis Yarmouth High School in Boston hieraan deelgenomen.

27-6-2018 |Expositie Modern Historisch Portret, een UNESCO project in AINSI

Het is zover! Na een interessante kunstuitwisseling tussen leerlingen tekenen vwo 5 van het Porta Mosana College uit Maastricht en Europaschule Herzogenrath is het resultaat te bewonderen in AINSI.
Leerlingen hebben in groepjes filmpjes gemaakt geïnspireerd op de omgeving rond AINSI in Maastricht. Het project is bedacht door Orttheater en begeleid door vijf euregionale kunstenaars.


20-6-2018 |Vwo 1 en 2

Het einde van het schooljaar is in zicht, de laatste meetweek is begonnen. Even een korte terugblik op de theorie achter de onderwijsvernieuwingen.

13-6-2018 |Geslaagd!

Dit schooljaar deden in totaal 282 leerlingen op de havo/vwo-afdeling van het Porta Mosana College in het eerste tijdvak eindexamen.

13-6-2018 |Jelle en Sam winnen 3e prijs bij KNAW Onderwijsprijs

Jelle Feitsma en Sam Voncken, leerlingen atheneum 6, hebben de 3e prijs bij de KNAW Onderwijsprijs gewonnen in de categorie Natuur en Techniek met hun profielwerkstuk getiteld: Algemene longboard wetenschappen.