Porta Mosana

Nieuws

20-12-2017 |Porta Kunsttrip Dublin 2018 havo 4

Dublin wordt wel de ‘City of Living Culture’ genoemd. De Ierse hoofdstad die doorsneden wordt door de rivier de Liffey wordt steeds populairder voor een korte stedentrip en dat is niet verwonderlijk. Dublin is gemoedelijk, heeft mooie oude kastelen en kathedralen en is – net als de rest van Ierland – een verrassend groene stad.


13-12-2017 |Business School: Youp, Freek, Cedric en Paul (GT4A) organiseren Polaroid actie ten behoeve van microkredieten in derde wereldlanden

Met de Business School Porta Mosana wil de school zoveel mogelijk leerlingen via het onderwijs vertrouwd maken met allerlei economische aspecten van onze maatschappij, door ze in staat te stellen kennis en ervaring op te doen en daardoor hun ondernemendheid en ondernemerschap te vergroten.

13-12-2017 |Rookpreventieproject Ashley en Martijne (mgt5a)

Ashley Xia en Martijne Kannekens uit mgt5a starten een Rookpreventieproject:

13-12-2017 |Nieuwe staatsecretaris Binnenlandse zaken Raymond Knops op bezoek bij het Porta Mosana College

Vrijdag 8 december bracht de nieuwe staatssecretaris Raymond Knops een bezoek aan de provincie Limburg. Doel van dit bezoek was de grensoverschrijdende samenwerking vanuit verschillende kanten belicht. Eén van die kanten is de grensoverschrijdende /euregionale samenwerking in het onderwijs. In dat kader bracht Raymond Knops met een delegatie vanuit de provincie Limburg een bezoek aan het Porta Mosana College in aanwezigheid van bestuursvoorzitter van LVO André Postma en de pers.

6-12-2017 |Kerstconcertreis naar Wenen

Nog slechts één week te gaan. Op 12 december vertrekt een groep van 122 musicerende leerlingen (zangers en muzikanten) in de richting van Wenen. Alhier zullen zij diverse concerten spelen. In de open air op een kerstmarkt, op de hoek van de straat of op het Weense Schulschiff. Behalve muziek maken zal de groep ook de culturele waarde van Wenen zeker niet onthouden worden. Schönbrunn, Spaanse Reitschule, Prater en noem maar op staan op de agenda. 17 December zal de groep weer terug zijn in Maastricht.