Porta Mosana

Nieuws

2-9-2019 | Het Porta Mosana College viert op 12 september 75 jaar bevrijding: “Vrij zijn”.


Limburg wil in 2019/2020 een actieve bijdrage leveren aan 75 jaar bevrijding in Nederland. De herdenking van 75 jaar bevrijding begint in Limburg al in september. Limburg was immers het eerste stukje Nederland dat medio september 1944 door de geallieerde legers werd bevrijd van de Duitse bezetter.

3-7-2019 |Terugblik op het schooljaar

Het schooljaar 2018-2019 loopt ten einde. Tijd voor een korte reflectie. De start van dit schooljaar was geen gemakkelijke, omdat het docententeam aangeslagen was door de zogenaamde VPK-crisis aan het einde van het vorig schooljaar (2017-2018). Als gevolg van de personele unie binnen LVO Maastricht werd het Porta Mosana College onevenredig hard getroffen door verplaatsing van medewerkers binnen alle Maastrichtse scholen. Gelukkig hebben aanvullende maatregelen van het College van Bestuur ervoor gezorgd dat onze school een aantal docenten met specifieke expertise heeft kunnen behouden en wij ook dit jaar weer kwalitatief goed onderwijs hebben kunnen bieden.

3-7-2019 |Examenresultaten Porta Mosana College havo-vwo

Op dinsdag 2 juli was de diploma-uitreiking van onze vwo-leerlingen. Het woord ‘trots’ werd vele malen uitgesproken. Eerst door onze directeur, daarna door teamleiders en alle mentoren die hun leerlingen in het zonnetje zetten. En terecht. Van de 165 leerlingen slaagden er 157, dus 95,2%. Dat is het gemiddelde van alle vwo-kandidaten. Op tto atheneum slaagden op één na alle leerlingen, op tto gymnasium slaagde 100%. Ook trots zijn we op alle cum laude geslaagden: 2 op atheneum, 8 op tto atheneum en 6 op tto gymnasium, in totaal 16 leerlingen wier gemiddelde eindlijst uitkwam op een 8 en geen cijfers lager dan een 7. Dat betekent dat 10% van onze vwo-leerlingen cum laude is geslaagd, een fantastische prestatie. Ook zijn we trots op die ene leerling die voor haar centrale examens gemiddeld een 9 scoorde.
Ik hoorde ook veel lof voor leerlingen voor wie het niet vanzelfsprekend was dat ze een diploma zouden halen, leerlingen die veel hobbels tegenkwamen op hun levenspad. Des te groter onze waardering voor hun prestatie.


3-7-2019 |Porta Mosana College feliciteert winnaar Kunstbende Lukas Vonk en Merel van den Boogaard 3e prijs muziek

Lukas Vonk is net afgestudeerd op de havo, en is er als eerste havoleerling in de geschiedenis van deze school in geslaagd het vak tekenen op vwo-niveau af te ronden.
Kunstbende is een netwerkorganisatie die jong, creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert. De kern van de organisatie is een landelijke talentenwedstrijd voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar.


26-6-2019 |Aanpassingen programma sportactiviteiten 27-28 juni i.v.m. hitteplan

Aanpassingen programma sportactiviteiten 27 en 28 juni t.a.v. hitteplan
Gezien de weersomstandigheden heeft de sectie bewegingsonderwijs moeten besluiten het programma van de sportactiviteiten voor komende dagen aan te passen. Hierbij heeft men weloverwogen keuzes gemaakt in de verschillende verwachte omstandigheden. Hierdoor worden sommige activiteiten verplaatst, of komen te vervallen. Andere activiteiten kunnen, wellicht aangepast, wél doorgaan.
Hieronder een overzicht over het besluit over de geplande activiteiten: