Porta Mosana

Nieuws

14-11-2018 |Begaafdheidsprofielschool (BPS): HB conferentie 9 november:

Op de HB conferentie die jaarlijks wordt georganiseerd door de vereniging van begaafdheidsprofielscholen bieden sprekers uit verschillende vakgebieden uitdagende lezingen en workshops aan waarin de leerling zijn kennis en vaardigheden kan verdiepen en verbreden. Op de universiteit Utrecht krijgt de leerling een kijk in het hoger onderwijs en de wetenschap en ontmoet hij andere HB-leerlingen.

7-11-2018 |Uitreiking certificaat BPS door Vereniging van BegaafdheidsProfielScholen (BPS)

Op woensdag 31 oktober hebben Pauline Mol, teamleider, en Ingrid Ottenheijm, docente economie en talentcoördinator, in Amersfoort namens het BPS-team het certificaat BPS ontvangen. Dit certificaat is opnieuw toegekend voor vier jaar. De toekenning betekent dat wij opnieuw hebben aangetoond hoogwaardig en kwalitatief onderwijs voor (hoog) begaafde leerlingen te verzorgen.

31-10-2018 |Uitreiking DELF diploma’s en MAS-certificaten

Op dinsdag 23 oktober vond de uitreiking plaats van de DELF-diploma’s. DELF is het internationaal erkende diploma voor de Franse taal en wordt uitgegeven in de hele wereld door de Franse overheid.
11 Leerlingen van zowel het Porta Mosana College als het Sint-Maartenscollege hebben hun diploma behaald op het niveau A2 of B1. Daarvoor hebben ze gedurende het afgelopen schooljaar iedere week een extra les gevolgd waarin ze vooral de Franse taal spreken maar ook de andere vaardigheden komen aan bod.


24-10-2018 |Puck Thissen (vwo 6) exposeert in Rijksmuseum als genomineerde van fotowedstrijd café, club of kantine

Puck Thissen, leerling vwo 6 exposeert in het Rijksmuseum als genomineerde deelnemer voor de jaarlijkse fotowedstrijd van het Rijksmuseum: Document Nederland Junior.