Porta Mosana

Nieuws

31-10-2018 |Uitreiking DELF diploma’s en MAS-certificaten

Op dinsdag 23 oktober vond de uitreiking plaats van de DELF-diploma’s. DELF is het internationaal erkende diploma voor de Franse taal en wordt uitgegeven in de hele wereld door de Franse overheid.
11 Leerlingen van zowel het Porta Mosana College als het Sint-Maartenscollege hebben hun diploma behaald op het niveau A2 of B1. Daarvoor hebben ze gedurende het afgelopen schooljaar iedere week een extra les gevolgd waarin ze vooral de Franse taal spreken maar ook de andere vaardigheden komen aan bod.


24-10-2018 |Puck Thissen (vwo 6) exposeert in Rijksmuseum als genomineerde van fotowedstrijd café, club of kantine

Puck Thissen, leerling vwo 6 exposeert in het Rijksmuseum als genomineerde deelnemer voor de jaarlijkse fotowedstrijd van het Rijksmuseum: Document Nederland Junior.

24-10-2018 |Projectdag atheneum 2 ‘Klimaatverandering en water’

Tijdens de projectdagen van maandag 8 oktober tot en met woensdag 10 oktober 2018 maakten de leerlingen van 2 atheneum kennis met het project ‘Klimaatverandering en water.’ Hierbij kregen ze een aantal activiteiten vanuit de vakken aardrijkskunde en biologie aangeboden met als onderwerpen klimaatverandering, de mogelijke gevolgen van de klimaatverandering voor Nederland, het leven in het water en de bescherming tegen rivieroverstromingen. Ze bekeken een film, maakten een speurtocht met opdrachten en deden een onderzoek van het waterleven.

10-10-2018 |Bericht decanaat: Project MedSchool – Kennismaking met de studie Geneeskunde

Gedreven, enthousiaste middelbare scholieren met interesse in de studie Geneeskunde, dat zijn de scholieren die we zoeken voor het project Gezondheidsuniversiteit MedSchool. Gedurende vier avonden geven we een kijkje in de studie Geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. Met als centrale thema: 'In Beweging - van denken naar doen!' komen de verschillende competenties van een (toekomstig) arts aan bod.

10-10-2018 |Conferentie gezonde en veilige school tijdens studiedag op maandag 22 oktober

Maandag 22 oktober is een schoolvrije dag voor de leerlingen van LVO Maastricht. Docenten en leerlinggericht onderwijsondersteunend personeel nemen op ma 22 oktober deel aan een conferentie in het kader van de van de Gezonde en Veilige School in het MECC.