Porta Mosana

Nieuws

21-11-2018 |Uitwisseling gymnasium tto 3

Op vrijdag 16 november hebben de leerlingen van GT3A en GT3B hun uitwisselingspartners van het Collège épiscopal du Sartay ontmoet. In de weken voorafgaand aan het bezoek hebben alle leerlingen een filmpje gemaakt over hun leven en dat naar elkaar toe gestuurd. Op deze manier kregen ze al een idee van wie ze gingen ontmoeten. Hoewel onze uitwisselingspartners maar op 40 minuten rijden wonen, namelijk in een deel van Luik, zijn er wel degelijk veel verschillen tussen de schoollevens van de leerlingen, waarvan taal er één is.

14-11-2018 |Muziekleerlingen schitterden wederom tijdens Festival Vocallis

De Onderwijs Anders Dag afgelopen vrijdag werd door onze muziekleerlingen muzikaal ingevuld met zangworkshops en een concert in Kumulus en Centre Céramique. Hieronder een verslag van enkele leerlingen:

14-11-2018 |Begaafdheidsprofielschool (BPS): HB conferentie 9 november:

Op de HB conferentie die jaarlijks wordt georganiseerd door de vereniging van begaafdheidsprofielscholen bieden sprekers uit verschillende vakgebieden uitdagende lezingen en workshops aan waarin de leerling zijn kennis en vaardigheden kan verdiepen en verbreden. Op de universiteit Utrecht krijgt de leerling een kijk in het hoger onderwijs en de wetenschap en ontmoet hij andere HB-leerlingen.

7-11-2018 |Uitreiking certificaat BPS door Vereniging van BegaafdheidsProfielScholen (BPS)

Op woensdag 31 oktober hebben Pauline Mol, teamleider, en Ingrid Ottenheijm, docente economie en talentcoördinator, in Amersfoort namens het BPS-team het certificaat BPS ontvangen. Dit certificaat is opnieuw toegekend voor vier jaar. De toekenning betekent dat wij opnieuw hebben aangetoond hoogwaardig en kwalitatief onderwijs voor (hoog) begaafde leerlingen te verzorgen.