Porta Mosana

Nieuws

5-12-2018 |Porta ontvangt ouders van groep 8 leerlingen

Op maandagavond 3 december opende het Porta Mosana College de deuren voor ouders van leerlingen uit groep 8. Als eerste in een reeks van vijf ouder-informatieavonden over het Voortgezet Onderwijs in Maastricht, heette een team van leerlingen en docenten meer dan 250 ouders welkom op onze school. Leerlingen ontvingen de ouders aan de deur, wezen de weg naar koffie en thee en een lekker versnapering. Iris, Michelle en Micheline zorgden voor fijne muziek in een gezellige hal.

5-12-2018 |16 Leerlingen Porta Mosana College nemen deel aan Da Vinci Masterclass

De Da Vinci Masterclass is bedoeld om (hoog)begaafde leerlingen van groep 8 kennis te laten maken met het Voortgezet Onderwijs. Hiertoe volgen 56 leerlingen op acht dinsdagmiddagen modules op het Bonnefanten College, de Bernard Lievegoed School, het Porta Mosana College en het Sint-Maartenscollege. De leerlingen maken op uitdagende en inspirerende wijze kennis met uiteenlopende vakgebieden. Op dinsdag 4 december hebben de vier VO scholen de eerste groep leerlingen mogen verwelkomen.

28-11-2018 |Informatieavond ouders a.s. brugklasleerlingen 3 december

Voor de leerlingen van groep 8 begint een leuke en spannende tijd.
Binnenkort gaan ouders samen met hun kind uitkijken naar een nieuwe school. Goede informatie helpt bij het maken van een goede keuze.
Het Porta Mosana College aan de Oude Molenweg biedt havo en vwo-onderwijs aan. Er is een tweejarige brugperiode.


28-11-2018 |Meerdaagse kunstreis: Dublin, een onvergetelijke ervaring!

Voor leerlingen van vwo 5 wordt er van 25 februari – 2 maart 2019 een meerdaagse kunstreis georganiseerd naar Dublin.

21-11-2018 |Consultatieavond 28 november voor leerlingen, ouders en medewerkers

Beste leerlingen, ouders en docenten,

Op het Porta Mosana College zijn wij al volop bezig met de voorbereiding van het volgend schooljaar. Daartoe werken wij aan een nieuw Schoolplan 2019-2023, dat ook rekening houdt met de ontwikkelingen binnen het Voortgezet Onderwijs in Maastricht. Het opstellen van het onderwijsbeleid en het Schoolplan vraagt om een breed consultatieproces waarbij docenten, ouders en leerlingen betrokken worden.