Porta Mosana

Nieuws

31-1-2018 |Kansrijk onderwijs door leren-leren

Onderwijs gaat ook over herhalen van kennis… Vandaar dat we de komende weken de uitgangspunten van het nieuwe onderwijs in vwo 1,2 opnieuw onder de aandacht brengen.

31-1-2018 |Toetsing tekenen in 4 en 5 vwo in Bonnefantenmuseum

Wat heeft kijken naar kunst te maken met het dagelijkse leven? Leerlingen van vwo 4 en 5 maakten hun toets voor het vak tekenen in het Bonnefantenmuseum.

24-1-2018 |Da Vinci Masterclass schooljaar 2017-2018

De Da Vinci Masterclass is bedoeld om (hoog)begaafde leerlingen van groep 8 kennis te laten maken met het Voortgezet Onderwijs. Hiertoe volgen 40 leerlingen op een aantal dinsdagmiddagen in totaal zes modules aan drie VO scholen (Bonnefanten College - locatie Eenhoornsingel, Sint-Maartenscollege - locatie Noormannensingel, Porta Mosana College - locatie Oude Molenweg). De leerlingen maken op uitdagende en inspirerende wijze kennis met uiteenlopende vakgebieden. Op dinsdag 16 januari hebben de drie VO scholen de eerste groep leerlingen mogen verwelkomen.

24-1-2018 |Keuzevak vwo: O&O, Onderzoeken en Ontwerpen

Een van de keuzevakken op het vwo is O&O, dit staat voor Onderzoeken en Ontwerpen.
In periode 2 gingen de brugklasleerlingen tijdens de lessen O & O in teamverband een vernieuwende oplossing voor een alledaags probleem bedenken. De bedachte oplossing moest echt iets veranderen voor de leerlingen zelf, hun familie of voor de maatschappij. Denk daarbij aan de uitdagingen van vandaag: hoe we communiceren, hoe we ons verplaatsen, hoe we gezond blijven enz.


24-1-2018 |Gepersonaliseerd leren in leerjaar 5 en 6

Met ingang van 5 februari a.s. wordt de pilot gepersonaliseerd leren omgezet in een schoolbrede aanpak gepersonaliseerd leren (GPL) in de bovenbouw vwo-tto 5 en 6.