Porta Mosana

Nieuws

9-5-2018 |Bezorgde Ouders Porta en petitie leerlingen

De groep Bezorgde Ouders Porta organiseerde maandag 8 mei een debat met de Centrale Directe (CD) van LVO Maastricht en het College van Bestuur (CvB) van LVO. Ruim 175 ouders woonden dit debat bij. Onder leiding van een moderator voerde een panel van een vijftal ouders een gesprek met André Postema (CvB) en Guido Beckers en Jeffreye Vossen (CD).

Voorafgaand aan de bijeenkomst hebben leerlingen een petitie aan CD en CvB aangeboden: Behoud van 125 verplaatsbare docenten binnen LVO Maastricht.

11-4-2018 |Procedure rond overstappen van leerlingen naar een andere school

Vlak voor de zomervakantie stappen sommige leerlingen over van de ene naar de andere school. De scholen in Maastricht, Heuvelland en Parkstad hebben met elkaar afgesproken dit samen te regelen.

11-4-2018 |Examenexpositie tekenen havo 5 en vwo 6

Vanaf 11 april is de bijzondere diverse en kleurrijke expositie van examenwerk tekenen van havo 5 en vwo 6 te bezichtigen in OLC 1 en 2.

4-4-2018 |Berlin Fieldtrip tto 3

Van 12 tot en met 16 maart zijn 99 leerlingen uit de vier tto3-klassen onder begeleiding van docenten Dorrie Tattersall, Solange Liégeois, Lucette van Duijn, Laura Thijssen, Suzanne Gielen, Remco Smeekes en Peter van Hassel in Berlijn geweest voor een afwisselende, leuke, indrukwekkende en leerzame fieldtrip in deze prachtige en bruisende wereldstad. De leerlingen verbleven in gastgezinnen, die aan het einde van de week zeer enthousiast waren over onze leerlingen. Ook de begeleiders hebben dankzij het positieve gedrag en de goede zin van de leerlingen het als een hele prettige week ervaren. Hoe de week verlopen is leest u in onderstaand verslag, geschreven door Rosa de Groot uit klas gt3a.

4-4-2018 |Jelle Feitsma en Sam Voncken, leerlingen vwo 6, winnen Van Melsen prijs 2018

De Van Melsen Prijs wordt elk jaar uitgereikt aan leerlingen die op het gebied van eigen experimenteel onderzoek een bijzondere prestatie hebben geleverd.
Jelle Feitsma en Sam Voncken, leerlingen vwo 6, gingen als genomineerden voor de Van Melsenprijs naar Nijmegen om hun profielwerkstuk te presenteren. Iedereen was onder de indruk van hun werk en van de presentatie. Het beste wordt dit geïllustreerd door de toespraak die zij kregen van de voorzitter van de jury bestaande uit vijf hoogleraren, Prof. Dr. Erik Barendsen.