Porta Mosana

Nieuws

23-1-2019 |Tweetalig onderwijs - tto

In 2005 startte het Porta Mosana College aan de Oude Molenweg met een tweetalige afdeling. Ongeveer 50 atheneum leerlingen zagen het voordeel in van tweetalig onderwijs. Doordat ruim de helft van de vakken in de Engelse taal werden gevolgd en met name voor het vak Engels zelf meer actief taalgebruik van leerlingen werd verwacht, groeide het eindniveau in de Engelse taal enorm. Daarnaast werd extra aandacht besteed aan Europese en Internationale Oriëntatie (EIO).

23-1-2019 |O&O project : Minder afval in Maastricht, wat kun jij doen?

Leerlingen in de onderbouw kunnen kiezen voor het keuzevak Onderzoeken en Ontwerpen (O&O). In dit vak gaan leerlingen op een creatieve wijze o.a. bèta-technische uitdagingen aan. De leerlingen van het derde leerjaar zijn afgelopen periode aan de slag gegaan met een eigen idee rondom afvalvermindering.

16-1-2019 |Begaafdheidsprofielschool (BPS): TeenzCollege

Op 15 januari is Teenz college gestart: een verrijkingsprogramma aangeboden en georganiseerd door de Universiteit Maastricht. TeenzCollege is bedoeld voor vwo 4-leerlingen die op zoek zijn naar een extra uitdaging als aanvulling op hun schoolwerk. Het is een Engelstalig programma waarbij parallellen tussen vroeger, de Tweede Wereldoorlog, en de grote thema's van deze tijd worden gelegd.

16-1-2019 |Porta Mosana Business School – Project Day for Change

Food4Food, Lyricandles, Reborn, Klöven, J’aime Jam, Study for a purpose, verwenpakketjes, vuurveilig, en Bake your day zomaar een aantal ondernemingen die op vrijdag 14-12-2018 het levenslicht zagen. 38 Leerlingen (vwo-tto 4) die het Business School programma volgen hebben in totaal negen ondernemingsplannen gemaakt: van kaarsen met mooie teksten tot het aanbieden van een trendy paar sokken en van ambachtelijk gemaakte jam tot een online platform voor handel in tweedehands (merk)kleding.

9-1-2019 |Nieuwjaarswens

Onderstaand de Nieuwjaarswens voor leerlingen, ouders en medewerkers van Jack Cortenraad, waarnemend locatiedirecteur. Afgelopen maandag heeft hij deze uitgesproken tijdens de Nieuwjaarskoffie voor het personeel op 7 januari 2019.