Porta Mosana

Nieuws

14-3-2018 |Meet the Boss 2018

Gepeperde uitspraken als: “Worden koeien minder waard dan cavia’s en slangen als ze niet meer ingezet worden voor vleesproductie?” kwamen langs tijdens de jaarlijkse debatwedstrijd Meet the Boss, afgelopen woensdag op de Brightland Campus bij DSM/Sabic in Geleen.

14-3-2018 |Porta Mosana Business School – project BIZZ-school in samenwerking met Maastricht University, School of Business and Economics

19 Leerlingen (vwo 5) die het BUSINESS SCHOOL programma volgen hebben op de dinsdagavonden van 6, 20 en 27 februari deelgenomen aan de BIZZ-school. De BIZZ-school is een project opgezet door de School of Business and Economics (SBE) van Maastricht University in samenwerking met de Porta Mosana Business School (PMBS). In de BIZZ-school hebben leerlingen kennis gemaakt met het maken van casestudies op wetenschappelijk niveau. In de casestudies komen o.a. strategische uitdagingen en managementdilemma’s aan bod waarmee bedrijfsleiders worden geconfronteerd.

7-3-2018 |Geslaagde proeflessenmiddag leerlingen groep 8

Zaterdag 24 februari hadden we een goed bezochte open dag. Tijdens deze open dag hadden 160 toekomstige brugklasleerlingen zich opgegeven voor de vwo experience day (proeflessenmiddag), waarbij ze konden kiezen voor proeflessen atheneum, gymnasium, tto- atheneum of tto-gymnasium. De leerlingen van groep 8 werden enthousiast ontvangen door huidige brugklassers.

7-3-2018 |Taalkunde Olympiade Leiden

Nadat eerder dit schooljaar twee teams van het Porta Mosana College hadden deelgenomen aan het Max Havelaar Toesprakentoernooi van de Universiteit Leiden, was het in februari de beurt aan 'codebrekers' Madelief Slaats en Roos van Zeijl (AGT5A) om op een zaterdag naar Leiden te reizen en op een heel ander vlak de competitie met andere middelbare scholieren aan te gaan.
Hieronder volgt hun relaas.


7-3-2018 |Projectdagen 14, 15 en 16 maart

Woensdag 14 maart, donderdag 15 maart en vrijdag 16 maart worden er weer projectdagen gehouden. Het normale lesrooster vervalt op die dagen en de leerlingen zullen een projectrooster ontvangen waarop hun lestijden en de projectonderwerpen vermeld staan.