Porta Mosana

Nieuws

6-2-2019 |Leerlingen keuzevak kunstfabriek leerjaar 1 bezoeken dansgezelschap Sally

De leerlingen die van muziek, tekenen, toneel, filmen, fotografie, spelletjes ontwerpen, verhalen of gedichten schrijven, knutselen of misschien wel van alle vormen van kunst houden, kiezen voor het keuzevak kunstfabriek! De leerlingen worden aan de hand van alle vormen van kunst uitgedaagd om het mooiste, gekste, meest originele kunstwerk te maken. Ontplooiing van de eigen artistieke en creatieve vaardigheden, maar ook samenwerken en plannen zijn onderdelen van de les. En natuurlijk ook het bezoeken van culturele activiteiten.

30-1-2019 |Terugblik op een zeer geslaagde open dag

Op zaterdag 26 januari hebben veel leerlingen van groep 8 met hun ouders onze open dag bezocht. We hebben ruim 1800 bezoekers mogen begroeten.
Bij binnenkomst werden de bezoekers welkom geheten door de huidige brugklassers. Onze gasten konden aangeven of ze interesse hadden in havo, atheneum, tto havo, tto atheneum of tto gymnasium. Nieuw is dat we komend schooljaar starten met een brugklas havo en tto havo.


30-1-2019 |Onderwijsinspectie en Elsevier beoordelen PMC wederom als goed

Elsevier beoordeelt jaarlijks alle middelbare scholen in Nederland op grond van basisgegevens van de Onderwijsinspectie. Daarbij kent Elsevier vier beoordelingen: super, goed, voldoende en onvoldoende. Ook dit jaar scoort het Porta Mosana College wederom goed. Het bovenbouwsucces havo en de eindexamenresultaten vwo scoren zelfs super.

30-1-2019 |Internationalisering: Skype lessen in samenwerking met Amerikaanse school en NASA

Leerlingen van jaar 2, 3 en 4 hebben deze week een bericht gekregen via Magister over een internationaliseringsproject in samenwerking met een Amerikaanse school en NASA. We gaan dit voor het derde jaar doen. In groepen met twee Amerikaanse leerlingen en twee of drie Nederlandse leerlingen zullen de deelnemers dit jaar onder andere onderzoek doen naar Artificial Intelligence.

23-1-2019 |Naar de brugklas

Kansrijk onderwijs voor leerlingen die meer willen

Voor de leerlingen van groep 8 begint een leuke en spannende tijd.
Binnenkort gaat u als ouder samen met uw kind uitkijken naar een nieuwe school. Goede informatie helpt bij het maken van een goede keuze.