Porta Mosana

Nieuws

27-2-2019 |PMC Business School: Project BIZZ-school i.s.m. Maastricht University, SBE

16 Leerlingen (vwo-tto5) die het Porta Mosana Business School programma volgen hebben op de dinsdagavonden van 5, 12 en 19 februari deelgenomen aan de BIZZ-school. De BIZZ-school is een project opgezet door de School of Business and Economics (SBE) van Maastricht University in samenwerking met de Porta Mosana College Business School (PMCBS). In de BIZZ-school hebben leerlingen kennis gemaakt met het maken van casestudies op wetenschappelijk niveau. In de case studies komen o.a. strategische uitdagingen en managementdilemma’s aan bod waarmee bedrijfsleiders worden geconfronteerd.

27-2-2019 |Gastles EIS/GP door oud-leerling Raphaël Lepot: EU back to school

In periode drie werken de leerlingen van tto 4 aan een project over de Europese verkiezingen. De vakken European and International Studies (EIS) en Global Perspectives (GP) hebben bij dit project de handen ineen geslagen.
Tijdens de lessen EIS onderzoeken de leerlingen waar ze zichzelf politiek kunnen positioneren. Ben ik links, recht, progressief, conservatief, welke ideologie past bij mij? Over welke maatschappelijke en sociale ontwikkelingen maak ik mij zorgen? Europa en ik?


20-2-2019 |Projectdagen 26, 27 en 28 februari

Dinsdag 26, woensdag 27 en donderdag 28 februari wordt een drietal projectdagen georganiseerd. Het reguliere lesrooster vervalt op die dagen en de leerlingen zullen een projectrooster ontvangen waarop hun lestijden en de projectonderwerpen vermeld staan.

20-2-2019 |Begaafdheidsprofielschool (BPS): zes leerlingen Porta Mosana nemen deel aan DENSO Challenge

Vanaf november tot en met februari 2019 hebben zes leerlingen uit 2 en 3 vwo te weten Max Oude Wansink, Benjamin Paulis, Wouter Weening, Lowijs Fitzpatrick, Geoffrey Walpot en Axel Reitz deelgenomen aan een Challenge, geïnitieerd door het bedrijf DENSO en uitgevoerd in samenwerking met het CNME. DENSO is een wereldwijde speler op het gebied van ontwikkeling en productie van hoogwaardige onderdelen voor de auto-industrie. Het CNME is het centrum voor Natuur en Milieu Educatie in Maastricht en streeft ernaar om mens en natuur te verbinden door middel van duurzaam handelen.