Porta Mosana

Nieuws

28-11-2018 |Informatieavond ouders a.s. brugklasleerlingen 3 december

Voor de leerlingen van groep 8 begint een leuke en spannende tijd.
Binnenkort gaan ouders samen met hun kind uitkijken naar een nieuwe school. Goede informatie helpt bij het maken van een goede keuze.
Het Porta Mosana College aan de Oude Molenweg biedt havo en vwo-onderwijs aan. Er is een tweejarige brugperiode.


28-11-2018 |Meerdaagse kunstreis: Dublin, een onvergetelijke ervaring!

Voor leerlingen van vwo 5 wordt er van 25 februari – 2 maart 2019 een meerdaagse kunstreis georganiseerd naar Dublin.

21-11-2018 |Consultatieavond 28 november voor leerlingen, ouders en medewerkers

Beste leerlingen, ouders en docenten,

Op het Porta Mosana College zijn wij al volop bezig met de voorbereiding van het volgend schooljaar. Daartoe werken wij aan een nieuw Schoolplan 2019-2023, dat ook rekening houdt met de ontwikkelingen binnen het Voortgezet Onderwijs in Maastricht. Het opstellen van het onderwijsbeleid en het Schoolplan vraagt om een breed consultatieproces waarbij docenten, ouders en leerlingen betrokken worden.


21-11-2018 |Uitwisseling gymnasium tto 3

Op vrijdag 16 november hebben de leerlingen van GT3A en GT3B hun uitwisselingspartners van het Collège épiscopal du Sartay ontmoet. In de weken voorafgaand aan het bezoek hebben alle leerlingen een filmpje gemaakt over hun leven en dat naar elkaar toe gestuurd. Op deze manier kregen ze al een idee van wie ze gingen ontmoeten. Hoewel onze uitwisselingspartners maar op 40 minuten rijden wonen, namelijk in een deel van Luik, zijn er wel degelijk veel verschillen tussen de schoollevens van de leerlingen, waarvan taal er één is.

14-11-2018 |Muziekleerlingen schitterden wederom tijdens Festival Vocallis

De Onderwijs Anders Dag afgelopen vrijdag werd door onze muziekleerlingen muzikaal ingevuld met zangworkshops en een concert in Kumulus en Centre Céramique. Hieronder een verslag van enkele leerlingen: