Porta Mosana

Nieuws

10-10-2019 |Indrukwekkende presentatie JUUPU op het Vistacollege in Heerlen

“Als je de rijkdom uit jezelf uit het oog verloren bent door iets dat je ongevraagd overkomen is, spreken wij van armoede.”

Puck, Juul en Ceriel

19-9-2019 |75 jaar vrijheid!

Ik denk dat we trots mogen zijn dat Porta Mosana zulk een groot aandeel heeft gehad in dit levenswezenlijke thema. Alle leerlingen zijn op totaal verschillende manieren betrokken geraakt bij de bewustwording van onze vrijheid. Van toneel tot debatvoering, van film terug tot creativiteit, en dat alles samen om het geluk van vrijheid door te laten dringen bij leerlingen. Ik heb verschillende leerlingen gesproken en hoorde eigenlijk alleen maar ‘te gek’, ‘ja, sjiek was het’.

5-9-2019 |Begaafdheidsprofielschool en talentcoördinator


Het Porta Mosana College participeert sinds het schooljaar 2006-2007 in het landelijk netwerk van Begaafdheidsprofielscholen VO. Alle deelnemende scholen mogen zich Begaafdheidsprofielschool (BPS) noemen, omdat zij aangetoond hebben, dat ze kwalitatief hoogwaardig onderwijs en begeleiding aan begaafde leerlingen bieden. Het Porta Mosana College heeft deze officiële status sinds april 2009.


2-9-2019 |Geslaagde introductie brugklas

De brugklassen havo, atheneum, en tto hadden een geslaagde introductie.

Tijdens deze dagen zijn de brugklassers gestart met een uitgebreide kennismaking met hun klas en hun mentoren en kregen ze allerlei opdrachten. Vrijdag was er een actief en uitdagend programma buiten school (Fun Valley, Oost- Maarland) waarin samenwerken centraal stond.