Porta Mosana

Nieuws

14-11-2019 |Open Dag, proeflessen voor leerlingen van groep 8 en informatieavonden voor ouders

Voor de leerlingen van groep 8 begint een leuke en spannende tijd. Binnenkort gaat u als ouder samen met uw kind uitkijken naar een nieuwe school.
Goede informatie helpt bij het maken van een goede keuze. Daarnaast is het belangrijk om de sfeer van een school te leren kennen door de Open Dag te bezoeken. U kunt dan kennis maken met onze leerlingen en medewerkers, u ziet hoe wij denken over onderwijs en hoe we dat in de praktijk brengen.

In de map die u tijdens de Open Dag krijgt, staat meer informatie over de school, de speerpunten, de verschillende afdelingen, de vakken en de begeleiding.


14-11-2019 |Rondje Kunst en Cultuur voor Kunstfabriek klas 2 op dinsdagochtend 19 november

Op 19 november staat er voor de leerlingen uit klas 2 met keuzevak kunstfabriek een rondje Kunst & Cultuur door de binnenstad van Maastricht gepland. De leerlingen worden ingedeeld in groepjes en gaan op de fiets naar drie verschillende culturele instellingen. Elk bezoek duurt 45 minuten.

14-11-2019 |Grote opkomst op informatieavond voor ouders groep 8

Voor de leerlingen van groep 8 begint een leuke en spannende tijd. Binnenkort gaan ouders van groep 8 samen met hun kind uitkijken naar een nieuwe school.
Goede informatie helpt bij het maken van een goede keuze. Dit is een grote stap voor de leerlingen zelf, maar ook voor de ouders. Om de ouders goed te informeren, organiseren wij in schooljaar 2019/2020 weer een reeks informatieavonden op de verschillende scholen van het VO. Vorig jaar werd deze aanpak als zeer waardevol ervaren.

31-10-2019 |Afsluiting jasseninzamelactie

Afgelopen vrijdag werd het team van JuuPu uitgenodigd om bij de afsluiting van de jassen inzamelactie van Samen voor Maastricht te zijn. Zoals JuuPu de afgelopen paar weken op het Porta Mosana College jassen heeft ingezameld, hebben andere organisaties dit op andere locaties ook gedaan. De dag van tevoren zijn alle jassen geteld en nagekeken voordat er op deze dag bekend gemaakt zou worden hoeveel jassen uiteindelijk zijn ingezameld.

31-10-2019 |Uitreiking DELF-diploma’s

Op dinsdag 29 oktober vond de uitreiking van de DELF-diploma’s plaats. DELF is het internationaal erkende diploma voor de Franse taal en wordt in de hele wereld uitgereikt door de Franse overheid.