Porta Mosana

Nieuws

10-10-2019 |Open Dag, proeflessen voor leerlingen van groep 8 en informatieavonden voor ouders

Voor de leerlingen van groep 8 begint een leuke en spannende tijd. Binnenkort gaat u als ouder samen met uw kind uitkijken naar een nieuwe school.
Goede informatie helpt bij het maken van een goede keuze. Daarnaast is het belangrijk om de sfeer van een school te leren kennen door de Open Dag te bezoeken. U kunt dan kennis maken met onze leerlingen en medewerkers, u ziet hoe wij denken over onderwijs en hoe we dat in de praktijk brengen.

In de map die u tijdens de Open Dag krijgt, staat meer informatie over de school, de speerpunten, de verschillende afdelingen, de vakken en de begeleiding.


10-10-2019 |Indrukwekkende presentatie JUUPU op het Vistacollege in Heerlen

“Als je de rijkdom uit jezelf uit het oog verloren bent door iets dat je ongevraagd overkomen is, spreken wij van armoede.”

Puck, Juul en Ceriel

19-9-2019 |75 jaar vrijheid!

Ik denk dat we trots mogen zijn dat Porta Mosana zulk een groot aandeel heeft gehad in dit levenswezenlijke thema. Alle leerlingen zijn op totaal verschillende manieren betrokken geraakt bij de bewustwording van onze vrijheid. Van toneel tot debatvoering, van film terug tot creativiteit, en dat alles samen om het geluk van vrijheid door te laten dringen bij leerlingen. Ik heb verschillende leerlingen gesproken en hoorde eigenlijk alleen maar ‘te gek’, ‘ja, sjiek was het’.

5-9-2019 |Begaafdheidsprofielschool en talentcoördinator


Het Porta Mosana College participeert sinds het schooljaar 2006-2007 in het landelijk netwerk van Begaafdheidsprofielscholen VO. Alle deelnemende scholen mogen zich Begaafdheidsprofielschool (BPS) noemen, omdat zij aangetoond hebben, dat ze kwalitatief hoogwaardig onderwijs en begeleiding aan begaafde leerlingen bieden. Het Porta Mosana College heeft deze officiële status sinds april 2009.