Porta Mosana

Nieuws

12-12-2018 |Naar de brugklas

Kansrijk onderwijs voor leerlingen die meer willen

Voor de leerlingen van groep 8 begint een leuke en spannende tijd.
Binnenkort gaat u als ouder samen met uw kind uitkijken naar een nieuwe school. Goede informatie helpt bij het maken van een goede keuze.


12-12-2018 |Kerstconcert op school woensdag 19 december

De afgelopen weken zijn 80 leerlingen en docenten bezig geweest met repeteren en voorbereiden voor het kerstconcert. Dit zal volgende week woensdag 19 december plaats vinden in het Atrium van onze school. Een gezellige avond om samen in kerststemming te komen. Iedereen is van harte welkom vanaf 19.30 uur om deel te nemen aan dit concert.

12-12-2018 |Publicatie Inspectierapporten 14 december

Geachte ouder/verzorger,
A.s. vrijdag 14 december worden de Inspectierapporten van de onderzochte LVO-scholen gepubliceerd op de website van de Inspectie. Ook het rapport van het Porta Mosana College zal daar worden gepubliceerd.


5-12-2018 |Porta ontvangt ouders van groep 8 leerlingen

Op maandagavond 3 december opende het Porta Mosana College de deuren voor ouders van leerlingen uit groep 8. Als eerste in een reeks van vijf ouder-informatieavonden over het Voortgezet Onderwijs in Maastricht, heette een team van leerlingen en docenten meer dan 250 ouders welkom op onze school. Leerlingen ontvingen de ouders aan de deur, wezen de weg naar koffie en thee en een lekker versnapering. Iris, Michelle en Micheline zorgden voor fijne muziek in een gezellige hal.

5-12-2018 |16 Leerlingen Porta Mosana College nemen deel aan Da Vinci Masterclass

De Da Vinci Masterclass is bedoeld om (hoog)begaafde leerlingen van groep 8 kennis te laten maken met het Voortgezet Onderwijs. Hiertoe volgen 56 leerlingen op acht dinsdagmiddagen modules op het Bonnefanten College, de Bernard Lievegoed School, het Porta Mosana College en het Sint-Maartenscollege. De leerlingen maken op uitdagende en inspirerende wijze kennis met uiteenlopende vakgebieden. Op dinsdag 4 december hebben de vier VO scholen de eerste groep leerlingen mogen verwelkomen.