Proeflessen

Proeflessenmiddag PMC voor leerlingen groep 8

`Proeflessen: 29 januari 2020.`

Afgelopen schooljaar hadden op een drukbezochte open dag veel van onze bezoekende groep 8-leerlingen zich ingeschreven voor de proeflessenmiddag. Daarna bleven de aanmeldingen binnenstromen en op woensdag 30 januari 2019 hebben zo’n 300 kinderen proeflessen gevolgd.

Om kwart over één hadden de eerste kinderen de sneeuw getrotseerd en snel stroomde de hal vol. Ze werden ontvangen door leerlingen uit leerjaar 1. Na een woord van welkom werden de groep 8-leerlingen ingedeeld in groepen. De huidige brugklasleerlingen fungeerden als gids en brachten onze gasten naar de lokalen, waar ze drie lesjes volgden van ieder een half uur om kennis te maken met onze afdelingen: havo, havo-tto, atheneum, atheneum tto en gymnasium-tto.

Ze hadden er zin in! In de pauze werden de eerste indrukken uitgewisseld. Enkele voorbeelden: bij science maakten de leerlingen opdrachtjes over soorten energie, bij nask leerden ze het verschil tussen gas, vaste, en vloeibare stoffen, bij wiskunde gingen de kinderen aan de slag met kubussen en ruimtelijke vormen en bij tekenen maakten ze een blow up: iedereen kreeg een puzzelstuk van een foto. Deze werd getekend en vergroot en uiteindelijk werd alles tot een puzzel gelegd. Het bleek een foto van Miley Cyrus te zijn. Bij biologie werd een opdracht gemaakt over de verschillende aanpassingen van de soorten voeten van zoogdieren. Er werden tto-lesjes history gegeven in het Engels over Anne Frank en de tweede wereldoorlog, en bij de drama les in het Engels een heuse act met muziek van Once upon a time in the west gespeeld. 

De leerlingen waren enthousiast aan het einde van deze proeflessenmiddag. Ze hebben nog een spannende tijd voor de boeg, waarin ze nog meer open dagen bezoeken, proeflessen volgen én (tussen 28 februari en 14 maart) een definitieve keuze gaan maken voor hun nieuwe school.